Webinar: Wat verandert er als je kind met een beperking 18 jaar wordt

19 sep , 13:58 Nieuws
mee online bijeenkomst
Op maandagavond 14 oktober organiseert MEE De Meent Groep een gratis webinar voor ouders van kinderen met een beperking die bijna 18 jaar worden. Het kind is dan voor de wet volwassen, ook als het een beperking heeft. Waar krijg je dan allemaal mee te maken en waar moet je rekening mee houden? Dat hoor je tijdens deze online bijeenkomst. Meer informatie en aanmelden via www.meedemeentgroep.nl/webinar18jaar.
Als een kind 18 jaar wordt, verandert er van alles. Het kind is voor de wet volwassen. Dat betekent dat het zelf een aantal dingen mag of moet regelen. Het gaat bijvoorbeeld om geldzaken, verzekeringen, zorg, wonen, werken en school. En het mag zelfstandig beslissingen nemen en is daar ook verantwoordelijk voor.
MEE krijgt veel vragen van ouders/verzorgers over wat ze allemaal moeten regelen als hun kind 18 jaar wordt. Denk aan het aanvragen van beschermingsmaatregelen als je kind niet zelf kan beslissen over persoonlijke- of geldzaken. Of hoe het zit met de overgang van zorg en ondersteuning vanuit de Jeugdwet naar de Wmo en/of Wlz of het aanvragen van een uitkering zoals de Wajong. Maar er zijn ook veel vragen over werk of dagbesteding en het organiseren van een andere woonsituatie voor de toekomst. De antwoorden op deze en andere vragen brengen we samen in deze online bijeenkomst.
Jezelf aanmelden voor het webinar kan tot 10 oktober 2024.
MEE De Meent Groep helpt mensen met een beperking en hun naasten bij vragen of problemen door de beperking. We geven uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast je en denken mee zodat je de beste oplossing vindt. We gaan uit van wat jij nodig hebt om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn.