Warm welkom voor Sint in Baardwijk

21 nov 2022, 21:33 Nieuws
316251969 5096122060488729 5588753995309526922 n
Zondag 20 november maakte de Sint samen met zijn gevolg zijn intrede in het gezellige Baardwijk. Dit jaar werd de Sint en zijn Borkse Pieten ook vergezeld door burgemeester Sasha Ausems.
Daarnaast waren er vele acts zoals een dansgroep van Double You Dance. Batacuda Arenis trommelden zichzelf en de mensen langs de route warm. Er reden diverse wagens vol met pakjes voor alle kinderen uit Baardwijk en de pieten deelden strooigoed en mandarijnen uit. Het was een koude en gure dag en een van de eerste winterse dagen van dit jaar. Gelukkig werd de Sint en zijn gevolg warm onthaald door het vele publiek dat langs de route stond.
Al generaties lang is de intocht van Baardwijk een echt familiefeest waar grootouders, ouders en kleinkinderen bij elkaar komen op de derde zondag van november en samen bij de intocht komen kijken. Ook kinderen en kleinkinderen die inmiddels zelf niet meer in Baardwijk wonen, zorgen dat zij aanwezig zijn bij de gezellige intocht. De kleurplaat die in de Gouden Brievenbus bij de Clemenskerk gepost kon worden, was dan ook ingekleurd tot ver buiten de Borkse grenzen. De prijswinnaars van de kleurwedstrijd kregen nog dezelfde middag hun cadeautjes thuisbezorgd.
Verstrooide Borkse Piet had voorafgaand aan de intocht een groot probleem: ze wist de route van de intocht niet meer... Hoe moest dat nu verder? Dankzij de hulp van de volgers op social media en diverse Borkse ondernemers wist zij uiteindelijk de route veilig te stellen. Er werden prijzen verloot onder de inzenders en ook hier zien we dat heel veel mensen de route traditiegetrouw weten te vinden, erg leuk! Wij van het Sinterklaas comité hebben genoten van alle vrolijke gezichten tijdens de intocht van Baardwijk.
Wil jij volgend jaar ook meehelpen bij de intocht? Stuur ons dan een berichtje via onze social media. We hopen jullie allemaal weer te zien op zondag 19 november 2023 bij de intocht in Baardwijk!