Wandelen en hardlopen voor De Strohalm

06 feb 2023, 11:12 Nieuws
75088 2 207
WAALWIJK - Op zaterdag 4 maart a.s. vindt er in Waalwijk een bijzonder sportevenement plaats ten bate van het goede doel, “Waalwijk staat op voor De Strohalm”.
De organisator is SportProfit , een trainingscentrum dat gekenmerkt wordt door persoonlijke begeleiding en individuele aandacht bij sportactiviteiten. De begunstigde is stichting De Strohalm Waalwijk, die hulp biedt aan gezinnen met minderjarige kinderen in de gemeente Waalwijk die onder het bestaansminimum leven. Ouders kunnen een beroep doen op De Strohalm als officiële hulpinstanties geen of onvoldoende hulp bieden. Mensen die een paswijzer hebben of die bij de schuldhulpverlening of de voedselbank staan ingeschreven, kunnen bij De Strohalm aankloppen. De hulp van De Strohalm bestaat uit schoenen, jassen, leefgeld, boekengeld, fietsen, etc.
Op genoemde zaterdag kan eenieder zich inschrijven voor een zelfgekozen afstand wandelen of hardlopen. Er zijn drie starttijdstippen. Om 11.00 uur is de start van het onderdeel 10 kilometer wandelen. Om 11.30 uur start de groep 10 kilometer hardlopen. Om 12.00 uur ten slotte klinkt het startsein voor de groep die het traject van 5 kilometer willen afleggen, naar eigen keuze wandelend of hardlopend. Voor elk van de genoemde afstanden geldt een inschrijvingsbedrag van 15,- euro. Hiervan wordt 5,- euro gedoneerd aan stichting De Strohalm. De dag wordt feestelijk afgesloten, want alle deelnemers kunnen zich voor 10,- euro aanmelden voor de afterparty, een gezellige feestavond met muziek waar men vanaf 18.30 u welkom is.
De startlocatie is aan de Lijsterbesstraat 2 in Waalwijk
Behalve door SportProfit wordt het evenement van 4 maart gesteund door nog een betrokken partner van stichting De Strohalm: dat is Van de Mierden zelfstandige adviseur RegioBank Waalwijk (Mr. van Coothstraat 39, Waalwijk).
Zo willen SportProfit, Van de Mierden zelfstandige adviseur RegioBank Waalwijk en De Strohalm sportiviteit en ruimhartigheid tegenover hulpbehoevenden combineren in een leuk en sfeervol sportevent. Iedere deelnemer, individueel of met een groep vrienden, kan op deze dag zijn of haar sportiviteit inzetten ten bate van de hulp aan Waalwijkse kinderen uit arme gezinnen.
Inschrijven kan op de website van SportProfit: www.sportprofit.nl
Voor informatie over het werk van De Strohalm: www.destrohalm.nl
waalwijkstaatopvoor