Waalwijk staat op voor De Dobbertjes

10 jan , 21:03 Nieuws
bd89ffb37790fa03394c2e92eabe5570 1360x906 fit
WAALWIJK - Van de Mierden en Sportprofit zetten zich ook dit jaar opnieuw in voor een goed doel. Ze bundelen sportiviteit, betrokkenheid bij de buurt en vrijgevigheid tot een uniek evenement op zaterdag 2 maart 2024.
Tijdens deze feestelijke dag, met een afsluiting vol festiviteiten, krijg je de kans om jouw sportieve talenten in te zetten voor het goede doel. Het inschrijfgeld wordt volledig gedoneerd aan Stichting De Dobbertjes.
Op deze dag zijn er vier sportactiviteiten:
  • 5 km wandelen / start 16.00 uur
  • 5 km hardlopen / start 16.30 uur
  • 10 km wandelen / start 15.30 uur
  • 10 km hardlopen / start 16.30 uur

Stichting De Dobbertjes

Het doel van De Dobbertjes is ongewijzigd sinds het begin in 1973; het aanbieden van zwemactiviteiten ter ontspanning van mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn of haar niveau. Daarnaast proberen ze de jongste deelnemers watervrij te maken en de zwemslagen aan te leren, zodat ze zichzelf kunnen redden in het water. Uiteraard is herhaling van zwemoefeningen bij veel deelnemers wekelijks een noodzakelijk onderdeel van de lessen, maar staat plezier altijd voorop. Onder begeleiding van vele vrijwilligers (allen in het bezit van een VOG) biedt de stichting iedere week een gevarieerd programma aan van zwemoefeningen en spelelementen met behulp van materialen zoals matten, plankjes, opduikmaterialen, slurven enzovoort. Het bestedingsdoel van eventuele donaties en sponsoring is om activiteiten te kunnen blijven organiseren buiten de reguliere "zwemlessen".