Vocal group Des Unique brengt nieuw repertoire naar Waalwijk

17 jan , 9:24 Nieuws
vocal group des unique
WAALWIJK - Op zondag 21 januari 2024 treedt vocal Group Des Unique op in de Sint Jan de Doper-kerk aan het Sint Jansplein 2 in Waalwijk. Het optreden is gratis toegankelijk en start om 14:30 uur.
Bezoekers mogen na de voorstelling een donatie doen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Vrienden van Sint Jan de Doper en het andere deel gaat naar Des Unique.
Des Unique bestond in 2023 25 jaar en viert dit jubileum dit jaar met nieuw repertoire en een grote show in de maand juni. In Waalwijk willen zij graag al een groot deel van hun nieuwe nummers ten gehore brengen. Maar ook op de ’oude bekenden’ zijn ze nog niet uitgekeken. Van klassiekers zoals ’Cecilia’ van Simon & Garfunkel tot hits als ’Believer’ van Imagine Dragons, de vocal group geeft aan elk nummer een geheel eigen draai. Onder de bezielende leiding van vocal coaches Sofie Dirkx en Hans van den Brand en begeleid door pianist Harry Swinkels weten zij hun luisteraars steeds weer te verrassen.
De Tilburgse vocal group, die uit zeventien zangeressen bestaat, kenmerkt zich door de rode nagels en dito lippenstift. Verder heeft elke zangeres haar eigen, unieke persoonlijkheid en stijl. Op zanggebied zoekt de groep steeds nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Zo wonnen zij de titel ’Beste koor van Noord-Brabant’ in 2020 en werden zij tweede op het Balk TOPfestival (een landelijk korenfestival) in 2022. Tevens deden zij in 2023 mee aan het EO-televisieprogramma ’Zing!’.
Het optreden in Waalwijk is de aanloop naar de grote, avondvullende show die Des Unique in juni gaat opvoeren. Houd voor meer informatie social media en de website in de gaten: www.desunique.nl