Vier 125 jaar Staatsbosbeheer met een Geboorteboom voor uw pasgeboren kind

22 jul , 21:57 Nieuws
baby baby feet bed blanket child little newborn small 925517
Op 21 juli 2024 vierde Staatsbosbeheer zijn 125-jarig bestaan. Al een eeuw en een kwart eeuw zorgt de organisatie voor de natuur in Nederland, met speciale aandacht voor zowel planten en dieren als mensen, vooral de jongere generaties.
Ter gelegenheid van dit jubileum biedt Staatsbosbeheer Nederland 125 nieuwe bomen aan als geschenk aan gezinnen die op of na 21 juli 2024 een baby hebben gekregen. Deze bomen worden geplant in een van de Geboortebossen, die Staatsbosbeheer samen met Stichting Nationale Boomfeestdag heeft opgezet.
Ouders kunnen deelnemen door een scan van hun geboortekaartje te e-mailen naar [email protected] of per post te sturen naar Staatsbosbeheer 125 jaar, t.a.v. Stichting Nationale Boomfeestdag, Postbus 330, 5000 AH Tilburg. De eerste 125 inzenders ontvangen een kortingscode waarmee ze een Geboorteboom kunnen bestellen en planten tijdens een plantdag in een van de volgende Geboortebossen:
- Geboortebos Waalbos in Ridderkerk (Zuid-Holland)
- Geboortebos Kinderbomenbos in Benthuizen (Zuid-Holland)
- Geboortebos Rheezerveen in Rheezerveen (Overijssel)
- Geboortebos Park Zwanenburg in Zwanenburg (Noord-Holland)
- Geboortebos gemeente Meierijstad nabij Schijndel (Noord-Brabant)
Inschrijven kan via de website, waar ook de plantdagen voor elk Geboortebos worden vermeld. Drie weken voor de plantdag ontvangen de geselecteerde ouders een uitnodiging van Stichting Nationale Boomfeestdag. Broertjes, zusjes en grootouders zijn van harte welkom om te helpen bij het planten van de boom.
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen of de website bezoeken.