Verenigingen uit Waalwijk doen mee aan de Grote Clubactie voor extra inkomsten

19 sep , 11:11 Nieuws
groteclubactie2024 2
Op 21 september gaan de leden van diverse verenigingen uit de gemeente Waalwijk van start met de verkoop van loten tijdens de Grote Clubactie. Met deze actie zamelen zij extra geld in voor hun club.

Cruciaal voor de verenigingen

Dit is hard nodig! Het aantal verenigingen, financiële middelen en vrijwilligers die zich inzetten voor clubs, blijft dalen. Om de vitaliteit van verenigingen te behouden, zetten vrijwilligers en lotenverkopers zich in om extra inkomsten te genereren. De Grote Clubactie is dé manier om het lokale verenigingsleven te ondersteunen.

Maatschappelijk betrokken en samen

Volgens directeur Frank Molkenboer biedt de actie leden de kans om in korte tijd een grote bijdrage te leveren aan hun vereniging: "Verenigingen zijn belangrijk als ontmoetingsplek en laten zien hoe waardevol het is om bij te dragen aan een gemeenschappelijk doel. Door samen loten te verkopen, kan iedereen een verschil maken. We zijn trots op de inzet van alle leden en vrijwilligers. Samen bereik je meer!”

Extra hoofdprijs van €100.000

Met meer dan een half miljoen prijzen is de winkans 1 op 9. Dit jaar is het prijzenpakket uitgebreid met een extra hoofdprijs. In 2022 werd de hoofdprijs niet opgeëist, waardoor het bestuur besloot dit bedrag opnieuw beschikbaar te stellen. Tijdens de trekking op 19 november winnen daarom twee lotenkopers de hoofdprijs van €100.000.

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is een jaarlijkse landelijke fondsenwervingsactie die sinds 1972 verenigingen in Nederland helpt extra inkomsten te genereren. Met de verkoop van loten kunnen sport-, cultuur-, en andere verenigingen geld inzamelen voor bijvoorbeeld nieuwe materialen, evenementen of faciliteitsverbeteringen. Van elk verkocht lot gaat 80% direct naar de vereniging, wat de actie een effectieve manier maakt om clubs financieel te versterken.

Deelnemende clubs in de gemeente Waalwijk

Dit jaar doen in de gemeente Waalwijk de volgende verenigingen mee:
- Waalwijk: B.C. Langstraat Shooters, Budovereniging Asahi, De Notenkrakers, Gymnia Waalwijk, Hockeyclub Waalwijk, Kickers Waalwijk, M-workx, Tachos Handbal Waalwijk, TTV Waalwijk, BC FST, V.V. RWB.
- Waspik: H.V. Witte Ster '75, Turnschool Alianza, VV Waspik.
- Sprang-Capelle: KCGV Pro Patria, TC Raoktum, Z.S.V. Zidewinde, V.V. S.S.C.'55