Van Mossel MG/ Tachos maakt goede start in 2024 en wint van Vrone/Berdos

19 jan , 9:14 Nieuws
vrone berdos tachos 41
SINT PANCRAS - Na een winterstop van 4 weken slaagde Van Mossel MG/ Tachos er zaterdagavond in om tot een prima eerste resultaat te komen en Vrone/ Berdos overtuigend te verslaan. (22-38)
Met Joep Voermans weer aan boord begon Van Mossel MG/ Tachos aan het uitduel in de ‘terugronde’ van de Handbal Eredivisie-competitie 2023/24. Wellicht had men nog wat last van de lange rit naar Sint Pancras (Noord-Holland) want Tachos startte moeizaam en speelde het 1e kwartier niet al te best. Slordig in de aanval, diverse technische fouten en onvoldoende effectief in de afronding (4 doelpunten na 9 minuten zeer magertjes). Een fase waarin er niet scherp gedekt werd en Vrone/ Berdos makkelijke kansen kon verzilveren. Een Time-out was nodig om de mannen bij de les te krijgen en orde op zaken te stellen. Er moest meer energie gebracht worden, een tandje bij schakelen om het initiatief weer te kunnen pakken. En jawel, de ploeg pakte het prima op en binnen no time kantelde de wedstrijd in Waalwijks voordeel. Door een aantal fraaie treffers van de goede spelende Nick Veltman en een adequaat keepende Michiel de Folter kon voor het eerst een flinker voorsprong uitgespeeld worden. Ook Joep Voermans kwam na 1 jaar afwezigheid tot z’n eerste wedstrijdminuten, hij nam als vanouds het team weer op sleeptouw. Via tussenstanden 8-13 en 11-16 trok Van Mossel MG/ Tachos het initiatief vervolgens naar zich toe en gaf dit ook niet meer weg. Ruststand 11-18 in Waalwijks voordeel.
In de 2e helft kregen ook de jongere spelers meer speeltijd en maakte Milan van der bruggen zijn opwachting in het doel. Hij liet zich direct prima gelden door een aantal goede stops. Tachos bleef z’n snelle spel spelen met doeltreffende break-outs en mooie doelpunten. Vrone/Berdos kon het niet meer bijbenen en al na 8 minuten in de 2e helft was er sprake van een verschil van 12 doelpunten. Het team van Van Mossel MG/ Tachos kon prima door blijven wisselen en daarmee het hoge tempo vasthouden. Halverwege werd het nog even onzorgvuldig en ietwat overmoedig maar dat werd d.m.v. een volgende Time-out door coach Frank van Ommen direct de kop ingedrukt. Vervolgens speelde Tachos de wedstrijd soepel uit en bereikte bij 22-38 een prima eindstand.
Het begin is gemaakt, de eerste 2 punten in het nieuwe jaar zijn binnen, nu gaat de volledige focus voor Van Mossel MG/ Tachos op het eerste thuisduel in 2024, aanstaande zaterdag 20 januari tegen Watersley R + D uit Geleen. We hopen dan ook weer veel handbalsupporters te mogen begroeten die ons verder zullen steunen bij de inhaalrace op weg naar de bovenste posities! De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Slagen en begint om 19.00u.