Van der Valk Shipyard levert superjacht ONE ruim op tijd af

21 jun , 11:37 Nieuws
launch my one 01
WAALWIJK - Van der Valk Shipyard uit Waalwijk heeft de 34-meter superjacht ONE te water gelaten voor de laatste systeemtests en proefvaarten. Dit volledig op maat gemaakte vierdeks jacht, bekend als Project 111.11 tijdens de bouw, wordt twee maanden eerder dan gepland geleverd.
De ervaring van de eigenaren, met meer dan drie decennia op het water, is gecombineerd met de bewezen prestaties van een volledig aluminium romp, zoals gebruikt bij de bekroonde explorer Lady Lene.
"Begin 2022 kwamen de klanten naar ons met een ontwerp voor een 37-meter jacht," zegt manager Yoeri Bijker. "Na diepgaande gesprekken stelden wij een 34-meter jacht voor dat voldeed aan hun wensen voor vijf suites, een sky lounge, een hoofd salon en een multifunctionele beach club/tender garage. Dit stelde hen in staat de bovenbouw volledig naar hun voorkeuren te modelleren."
Samen met Guido de Groot werd een fris exterieurontwerp gecreëerd voor vier dekken met entertainmentfaciliteiten. Het interieur, ontworpen door Carla Guilhem Design, combineert een futuristische uitstraling met afgeronde vormen en een monochroom design.
"Begin juli testen we dit uitzonderlijke jacht in de Noordzee," voegt Bijker toe. "We zullen de dubbele Volvo Penta 750 pk motoren testen, geïnstalleerd op verzoek van de eigenaren. Onze samenwerking met Volvo Penta illustreert hoe we aan alle persoonlijke wensen van klanten kunnen voldoen."