Training "Wie ben jij dan?" – Terug in je kracht zonder los te laten

04 okt , 10:33 Nieuws
verslaving
Pixabay
WAALWIJK - Wist je dat in Nederland ongeveer 2 miljoen mensen kampen met een verslaving? Deze cijfers liegen er niet om, en de aanmeldingen bij de verslavingszorg blijven stijgen.
Het is goed om te zien dat velen de weg naar hulp vinden, maar er zijn ook nog steeds veel mensen die deze stap niet zetten. Wat echter in beide situaties geldt, is dat de mensen met een verslavingsprobleem naasten hebben die net zo hard meeleven. Eén op de drie Nederlanders kent iemand of heeft een naaste met een verslavingsprobleem.

Eén op drie...

In de gemeente Waalwijk betekent dit dat er ongeveer 1100 inwoners zijn die tot deze groep naasten behoren. Leven naast iemand met een verslaving kan een zware last zijn. Gevoelens van schaamte, schuld of falen zorgen er vaak voor dat mensen hun leed niet durven te delen. Het taboe is nog steeds sterk aanwezig.
Je hebt alles geprobeerd, maar toch verandert er niets. De situatie lijkt je te ontglippen. Radeloosheid en onmacht nemen de overhand, je energie neemt af, en uiteindelijk raak je uitgeput.

Maar wie is er voor jou?

Voel jij je soms ongezien, onbegrepen, of heb je het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt? Je bent zeker niet de enige. En het goede nieuws is: je hoeft dit niet alleen te dragen.
De gemeente Waalwijk staat klaar voor haar inwoners, ook voor jou! Ben jij een naaste van iemand met een verslaving? Meld je dan aan voor de training "Wie ben jij dan?" – Terug in je kracht zonder los te laten
Op vrijdag 11 oktober start de eerste van zeven bijeenkomsten. Hier leer je hoe je weer goed voor jezelf kunt zorgen en ruimte kunt nemen voor jezelf. We bieden je inzicht in je denken, voelen en handelen, en helpen je bij het opstellen van je eigen plan van aanpak.

Thema’s die aan bod komen:

1. Kennis en theorie
2. Actie en mijn reactie
3. De vijf G's
4. De dramadriehoek
5. De winnaarsdriehoek
6. Eigen doel en start van je plan
7. Afronding plan en terugblik

Praktische informatie:

Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Waalwijk.
Bijeenkomsten: Vrijdag 11 oktober, daarna 18 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november.
Tijd: 09:30 – 12:00 uur
Locatie: De Kazerne, Hertog Janstraat 5, Waalwijk
Wil je meer informatie, heb je vragen, of wil je je aanmelden?
Stuur dan een e-mail naar: [email protected]
Loes & Anja