Stoelyoga en yoga op de mat

01 okt , 12:35 Nieuws
yoga afbeelding
WAALWIJK - Het is bekend dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Yoga kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. Als je geraakt bent door kanker, kan yoga je niet genezen. Maar yoga kan je wel helpen bij de verwerking, het helpt je om lichaam en geest meer in balans te brengen.
Bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseren wij twee verschillende lessen: stoelyoga en yoga op de mat. In deze lessen gaat het niet om de perfecte beweging of houding. Het gaat om toewijding en aandacht voor je gezondheid en bewustwording van waar je mee bezig bent. Belangrijk is het plezier in bewegen en je beter in je vel voelen na de les.
Ongeveer 3x per maand is er op vrijdagochtend yoga bij TOON. De eerstvolgende data zijn 4, 18 en 25 oktober.
10.00 – 10.50 uur  Stoelyoga
De 'lichaamsbewegingen' zijn gericht op het stimuleren van de bloedsomloop en het bevorderen van de doorstroming van organen. De mate van inspanning is beperkt, alle beweging is met aandacht en concentratie. De spieren worden in lichte mate belast. 
11.00 – 11.50 uur  Yoga op de mat 
Deze houdingen worden beoefend in een trage maar constante flow. Hierbij is veel aandacht voor een mechanische ritmische manier van bewegen. De mate van inspanning vraagt enige inzet, waarbij altijd aandacht is voor wat mogelijk is en eventuele lichamelijke beperkingen.
Ben je geraakt door kanker, als patiënt, naaste of nabestaande? Dan ben je van harte welkom om aan deze lessen deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Wil je deelnemen? Meld je aan via 0416 – 652734 of  [email protected]. Geef hierbij duidelijk aan of je aan stoelyoga of yoga op de mat mee wilt doen.  
TOON | Centrum voor leven met en na kanker
Jan de Rooystraat 15
5141 EN Waalwijk
www.inloophuistoon.nl
 T. 0416 – 65 27 34
E. [email protected]