RKC Waalwijk neemt een kijkje achter de deuren van PI Vught

05 okt , 12:06 Nieuws
461956870 1072297488234455 2617621948563610738 n
RKC Waalwijk
Op dinsdag 1 oktober bezochten de spelers en stafleden van RKC Waalwijk de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught. Dit bezoek bood een unieke kans om een kijkje te nemen tijdens een indrukwekkende rondleiding, achter deuren die normaal gesloten blijven. 
PI Vught is sinds begin 2023 partner van RKC Waalwijk. De samenwerking is gericht op het vergroten van het bewustzijn over werken binnen een justitiële inrichting. 
Bij aankomst werden de spelers en stafleden geconfronteerd met de strenge beveiligingsmaatregelen. Via zwaarbeveiligde deuren, onder toezicht van meerdere beveiligingsmedewerkers en na een controle door een metaaldetector, betraden zij de justitiële inrichting. Vervolgens verzamelden alle spelers en stafleden zich in een ruimte waar de interim-directeur van PI Vught iedereen van RKC Waalwijk welkom heette.
De spelers en stafleden werden daarna verdeeld in groepen voor een rondleiding. Ze kregen een uniek kijkje achter de bekende blauwe deuren en bezochten diverse units, zoals de arbeids- en leefafdeling en het re-integratiecentrum. Hier werd duidelijk hoe PI Vught gedetineerden helpt in hun re-integratieproces en hen voorbereidt op een terugkeer in de maatschappij.
Tijdens de rondleiding kregen de spelers en stafleden van RKC Waalwijk de gelegenheid om vragen te stellen en persoonlijke verhalen aan te horen van zowel de gedetineerden als werknemers binnen PI Vught.
"In 2023 bezochten wij PI Vught ook met RKC Waalwijk. Het blijft indrukwekkend om de andere kant van het verhaal te zien en te horen, zowel letterlijk als figuurlijk’ aldus Dario van den Buijs.
RKC Waalwijk bedankt PI Vught, haar medewerkers en gedetineerden voor de openheid.