Risk Factory; toegankelijk, interactief en leerzaam tegelijk

02 dec 2023, 8:58 Nieuws
vr brillen
GEERTRUIDENBERG - Op vrijdag 1 december brachten de leerlingen van groep 7 en 8 van Cbs De Brug een bezoek aan de Risk Factory Midden- en West-Brabant. Gevestigd in de voormalige Donge Centrale, biedt de Risk Factory een leerzame en interactieve omgeving waar kinderen leren omgaan met diverse vormen van gevaar.
De ochtend was gevuld met boeiende en actieve activiteiten, begeleid door ervaren instructeurs. De leerlingen namen deel aan een escaperoom die draaide om groepsdruk en criminaliteit, met als thema drugsrunners. Ze speelden een computergame over cybercrime en namen deel aan een quiz over duurzaamheid. Een hoogtepunt was het oefenen met het bellen naar 112 en een kijkje achter de schermen in een meldkamer, waar het lastiger bleek dan verwacht om een goede melding te doen.
Tijdens de educatieve sessies leerden de kinderen hoe ze brand kunnen voorkomen en wat te doen als er toch brand uitbreekt. De activiteit rond pesten omvatte een scenario over sexting, waarbij gebruik werd gemaakt van VR-brillen. Het was belangrijk voor de leerlingen om situaties te herkennen en te begrijpen hoe ze moeten handelen als ze zelf of een klasgenoot met dergelijke situaties te maken krijgen.
Een speciale activiteit richtte zich op verkeersveiligheid, waarbij de leerlingen leerden hoe ze veilig kunnen fietsen en gevaarlijke situaties op de weg kunnen herkennen en voorkomen. Deze ervaring was met name waardevol voor degenen die binnenkort naar het voortgezet onderwijs zullen gaan, waarbij ze bewust werden gemaakt van de risico's, zoals het gebruik van mobiele telefoons tijdens het fietsen.
Dank gaat uit naar alle begeleiders voor hun waardevolle uitleg en begeleiding tijdens deze leerzame dag!
brandsimulatie