Passie van de Langstraat: 'Ontroering en plezier was voelbaar in de zaal'

03 apr 2023, 9:18 Nieuws
passievdlangstraat2023r5 71
WAALWIJK - In een tijd waar polarisatie, onverschilligheid en individualisme hoogtij lijkt te vieren, laat de Passie van de Langstraat op indrukwekkende wijze een verbindend geluid horen. Stap uit de schaduw was het thema van de Passie 2023. Verbinding ontstaat waar medemenselijkheid en liefde mogelijk is.
>> KLIK HIER om alle foto's te bekijken. De foto's zijn gemaakt door Alexander de Peffer.
De Passie van de Langstraat vond plaats in sporthal de Slagen. Vorig jaar was het publiek razend enthousiast, de lat lag hoog dit jaar. Maar dankzij een talentvolle cast, koor en live band en bijpassende eigentijdse muziek slaagde de producenten van de Passie van de Langstraat er wederom in, een indrukwekkende en ontroerende Passie van de Langstraat te brengen.
Met momenten kon je een speld horen vallen in de bomvolle sporthal in Waalwijk. Er werd geluisterd naar de charismatische Mary Boekema (77) die op zeer indrukwekkende en overtuigende wijze de verhaallijn (geschreven door Gera de Jong) bracht. Een confronterende boodschap waar gevoelige en actuele thema’s niet werden geschuwd. Maar er was ook ruimte voor een lach, een traan en plezier.

Ontroering en plezier was voelbaar in de hele zaal

Het koor trapte iets na 20.30 uur af en zong op prachtige wijze het mystieke lied Theme of Harry’s Game. Gedurende de hele avond werd het publiek geroerd door de muziek, menselijke gevoelens van verlaten en verraden worden, of zelfs het verlies van je kind werden aangeraakt. Het verlaten worden door je vrienden op het moment dat je je vrienden het hardst nodig hebt was voelbaar in de ijzingwekkende wanhoopskreet van Mats Lodenstijn (Jezus) tijdens het lied: Mooie dag
En dan de wanhoop en spijt bij Stephan Peters (Judas) toen hij zong: Geef mij je kerk (vertaling van het rocknummer Take me To Church) Ondersteund op fantastische wijze door het koor. Hoe heftig is dat, als je een keuze met ingrijpende gevolgen niet meer terug kunt draaien? Stephan en Mats raakte ieders hart met het lied Wat is mijn hart.
Verrassend waren de kinderen die als een rode draad door de verhaallijn heen liepen. Ze speelde vol overgave en Passie. Verrassende was hoe Erik Koenderink (Petrus) zich richtte tot het publiek nadat hij Jezus had verloochend en hardop deelde met het publiek wat hij had gedaan. De innerlijke strijd van Petrus was voelbaar in zijn zang. Hij ontroerde op krachtige wijze met het nummer Zo stil dat hij vanuit kwetsbaarheid bracht verbonden met het koor dat als een echo stil doorklonk.
Groot moet de pijn en de angst van Maria zijn geweest. Je kind verliezen het is als moeder niet te verdragen. Josefine Wijnhoven (Maria)raakte dat gevoel aan en bezorgde kippenvel. Sterk was ze in het duet met Mats (Jezus) samen zongen ze Schaduw (prachtige vertaling van Shallow). Ook de volgelingen maakte indruk met zang en spel o.a. met het strijdlied Alle vragen zijn gesteld waarin Pilatus op indrukwekkende wijze laat zien wat macht doet met een mens. Mooi was het om het spelplezier te zien bij de volgelingen, de band het koor. Het delen van plezier en ontroering brengt verbinding.
Wethouder Dilek Odabasi van Waalwijk deed het slotwoord ze was onder de indruk van het verhaal, de muziek de kwetsbaarheid die we allemaal kennen.

Hoe hebben de bezoekers de Passie beleefd

  • Frans Vloemans: Was echt fantastisch!!! Prachtige uitvoering in al zijn facetten
  • Jeroen van den Berg: de Passie van de Langstraat Kippenvel
  • Netty Revet: Het was weer ontzettend mooi, wat een inzet bij iedereen
  • Henriette van Aart: We hebben genoten van muziek, optreden van de cast en de zang an het koor. Geweldig.
  • Jacoline Elzinga: Het was echt heel gaaf! Super genoten
  • Angelique Marchand: Het was geweldig
  • Lucy Maijer: We kennen wel The passion van t.v. maar hier waren we nog nooit geweest...en het is gewoon "om de hoek"!!!Het was in een 1 woord: Prachtig!!
  • Anne-Mieke Lamers: Het was fantastisch volgend jaar echt nog een uitvoering erbij aanplakken hoor!
  • Gaby Brinckman: Ze zijn echt mega goed
De organisatie van de Passie van de Langstraat, bedankt iedereen die aanwezig was in de Slagen. Maar bovenal grote dank aan het team van vrijwilligers en de mensen van het licht en geluid, die achter de schermen maakte dat alles op rolletjes liep. Zonder deze vrijwilligers was deze Passie in deze vorm nooit mogelijk geweest. We genieten nog volop na! En tot volgende jaar!

Volgend jaar meedoen in cast / ensemble

Wil je volgend jaar meezingen in cast, of ensemble Meld je dan aan via [email protected]