Op zoek naar een nieuwe hobby? Kom dan eens kijken bij het gilde!

22 sep 2023, 9:45 Nieuws
foto totaal overzicht schietterrein
WAALWIJK - Voor de meeste mensen is de vakantieperiode weer voorbij en is het reguliere leven weer opgepakt. Wellicht heb je er tijdens de vakantieperiode over nagedacht om een nieuwe hobby te zoeken maar weet je nog niet precies wat je wil gaan doen. Ook als je onlangs met pensioen bent gegaan ben je wellicht op zoek naar een nieuwe hobby. Kom dan eens kijken bij het gilde.
Het gilde St. Crispinus & Crispinianus van Besoijen is een schuttersgilde wat in 1838 is opgericht in de voormalige gemeente Besoijen door schoenfabrikanten, leerlooiers en schoenmakers. Het gilde is vernoemd naar de patroonheiligen St. Crispinus & St. Crispinianus, de beschermers van schoenmakers en leerlooiers. Op dit moment worden, naast dat de tradities vanuit het verleden zoveel mogelijk, op een moderne wijze, de zondagen in stand gehouden waarop de leden van het gilde samenkomen met het schieten op “de wip”, het luchtgeweerschieten, kruisboogschieten, biljarten en jeu de boules. Tevens kun je bij het gilde vendelen en tamboeren. In 2020 is het gilde verhuisd naar een nieuw terrein en paviljoen wat van alle moderne gemakken is voorzien.
foto interieur paviljoen

Vrije inloop op zondagmorgen

Op zondagen vanaf 11.00 is iedereen, vanaf 16 jaar, die een keer wil komen kijken naar wat het gilde te bieden heeft van harte welkom. Op dit moment heeft het gilde 25 leden van verschillende leeftijden. Het gilde wil een vereniging zijn waar mensen van alle leeftijden en alle delen van de samenleving samen zijn, zich thuis voelen en worden gerespecteerd zoals ze zijn. Daarbij is het wedstrijdelement aanwezig maar staat de gezelligheid voorop. Het terrein en verenigingsgebouw van gilde vindt je achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94. Verdere informatie over het gilde vindt je op www.gildebesoijen.nl
leden van het gilde in actie bij het schieten op de wip