Nieuwe verlichting Sint-Jan Waalwijk laat de kerststal helder stralen

15 dec 2022, 20:03 Nieuws
kerststal sint jan 2022
WAALWIJK - Ieder jaar opnieuw is het weer een verrassing hoe de kerststal van de Sint-Jan de Doper in Waalwijk er uit zal zien. Dit jaar zal dit extra bijzonder zijn, omdat onlangs geheel nieuwe verlichting geïnstalleerd is in de kerk. Hierdoor komen de kunstzinnige beelden van de kerststal, zeker in deze donkere dagen voor kerst, nóg mooier tot hun recht.
En niet alleen de kerststal, maar ook de indrukwekkende architectuur en de andere hoogtepunten van de unieke kerk worden zo tot hoog in de koepel op schitterende wijze in een nieuw licht gezet. Het is zeer de moeite waard om in de maanden december en januari zelf een kijkje te komen nemen.

Kerststal en wensboom

Het is een traditie dat tot eind januari talrijke bezoekers van heinde en verre de nostalgische kerststal komen bekijken in de Waalwijkse Sint-Jan de Doperkerk en daar een kaarsje opsteken. Ook kan iedereen zijn persoonlijke kerstwens in de wensboom ophangen. De kerk is iedere woensdag- tot en met zondagmiddag van half twee tot half vijf voor bezoekers geopend. Ook zal het ongetwijfeld weer druk zijn in de kerk tijdens de kerstvieringen en tijdens de geplande kerst- en nieuwjaarsconcerten.

Nieuwe verlichting

De afgelopen maanden is hard gewerkt om nieuwe, energiezuinige ledverlichting in de kerk aan te brengen. Donateurs en sponsors die dit mogelijk maakten kunnen met recht trots zijn, want het interieur van de kerk wordt hiermee in een nieuw en schitterend licht gezet. Een prachtige extra dimensie aan het kerkgebouw, dat in toenemende mate belangstellenden uit het hele land en ook daarbuiten weet te trekken. Vele bezoekers zijn verrast in Waalwijk zo’n mooie en unieke kerk aan te treffen.

Zorg voor behoeftigen

De groeiende belangstelling voor het kerkgebouw is verheugend. Toch wil de Sint-Jan op de eerste plaats zijn waarvoor het gebouw bijna 100 jaar geleden werd opgericht: een Godshuis van en voor de hele gemeenschap. Na vele jaren van weldaad en overvloed zitten veel mensen momenteel figuurlijk en soms ook letterlijk in de kou. Samen met de Parochiële Caritas Instelling (PCI) Noodhulp Sint-Jan willen de Vrienden van Sint-Jan de Doper met steun vanuit de gemeenschap proberen hulp te bieden aan alle inwoners die in nood verkeren, ongeacht hun achtergrond, afkomst of religie.
Rond de kerststal, waar ondanks armoede en kou de christelijke boodschap van naastenliefde centraal staat, wordt dan ook een oproep aan iedereen gedaan om aan de behoeftigen van Waalwijk iets te schenken. Als u in de kersttijd de Sint-Jan bezoekt, staat bij de kerststal en wensboom een donatie-box waarin u uw gift kunt doen. Als u zelf in nood zit of in uw omgeving mensen kent die volgens u voor noodhulp in aanmerking komen, kunt u een daarvoor bestemd kaartje in de donatie-box stoppen met naam, e-mailadres en/of telefoonnummer. U kunt deze gegevens ook mailen naar [email protected]
. Alle ontvangen informatie zal uiteraard met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid wordt behandeld.
Mocht u om welke reden dan ook niet naar de kerk kunnen komen, dan kunt u ook een donatie overmaken op rekeningnummer NL60 RABO 0132 0552 60 ten name van PCI Noodhulp Sint-Jan de Doper te Waalwijk.
We hopen dat velen aan deze oproep gehoor geven, en zien u graag in de Sint-Jan de komende periode bij de prachtige kerststal, stralend in de nieuwe verlichting.