Nieuwe MijnETZ functie voor ouders en verzorgers: toegang tot kinderzorg via DigiD

16 okt , 21:26 Nieuws
inloggen mijnetz digid kind header
ETZ
TILBURG - Vanaf 16 oktober kunnen ouders en verzorgers van kinderen tot 12 jaar met het DigiD van hun kind inloggen in MijnETZ. Ouders en verzorgers kunnen zo eenvoudig afspraken inzien en vragenlijsten invullen.
Deze nieuwe mogelijkheid helpt je om de zorg voor jouw kind beter te beheren en eenvoudig in contact te blijven met zorgverleners. Als een ouder zelf ook MijnETZ heeft, kan er wel een digitale machtiging worden geregeld zodat de ouder gemakkelijk beide dossiers in kan kijken. Meer informatie over machtigen vind je hier.

Volledige toegang krijgen

Om volledige toegang te krijgen tot het medische dossier van jouw kind, zoals labuitslagen, moet je geïdentificeerd worden met een legitimatiebewijs.

Machtiging vereist bij leeftijd van 12 jaar

Belangrijk om te weten is dat vanaf 12 jaar een (nieuwe) machtiging van het kind aan de ouder/verzorger vereist is voor toegang tot het MijnETZ account van het kind. Toegang via het DigiD van het kind is dan niet meer toegestaan. Het kind moet de ouder toestemming geven via MijnETZ. Meer informatie over machtigingen vind je hier. Bespreek samen met je kind welk e-mailadres je toevoegt aan MijnETZ. Op dit e-mailadres komen alle notificaties en herinneringen binnen.