Nieuwe exploitanten Zidewinde Sprang-Capelle

16 mrt 2023, 8:47 Nieuws
mooie foto zidewinde
Zidewinde
SPRANG-CAPELLE - Met ingang van 1 januari 2023 zijn Rini en Carla Tijs gestopt met de exploitatie van Zidewinde in Sprang-Capelle. Rini en Carla waren sinds 2019 met veel enthousiasme en energie de exploitanten van Cultureel Centrum Zidewinde. Het bestuur van Stichting Cultureel Centrum Zidewinde dankt hen voor de voortreffelijke samenwerking!
Na een zoektocht van enkele maanden kunnen wij melden dat het bestuur van de stichting nieuwe exploitanten heeft gevonden. Inmiddels zijn de contracten getekend en kunnen we aan de slag.
Het bestuur van de stichting presenteert daarom nu als de nieuwe huurders van Zidewinde Alex en Carmen Schalken uit Waspik. Met ieder wortels in deze gemeente kennen zij Sprang-Capelle en Zidewinde goed en hebben zij veel contacten met inwoners in deze gemeente. Met ingang van 1 april 2023 zullen zij verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken in Zidewinde.

Alex en Carmen Schalken nieuwe huurders Zidewinde

"Wij zijn dankbaar dat we het stokje van Rini en Carla mogen overnemen. Beide zijn we geboren en getogen in de gemeente Waalwijk. We zijn 23 jaar getrouwd en we zijn gezegend met drie kinderen en een schoonzoon, allen met horeca-ervaring. We hopen dat we de lijn die uit is gezet voort mogen zetten, zodat Zidewinde weer een bruisende locatie wordt voor jong en oud. Een plekje waar je terecht kunt voor een kopje koffie of zomaar even een hapje en een drankje. Waar je lekker een babbeltje kunt maken. Of een feestje kunt geven. Voor ons is niks te gek, als de gast maar geniet. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zidewinde is een mooie plek om te ontmoeten, te genieten en te beleven. We hopen snel kennis te mogen maken met u."

Bestuur positief gestemd

Het bestuur van de stichting is zeer positief gestemd over de nieuwe ontwikkelingen en heeft veel vertrouwen in de nieuwe exploitanten. In samenwerking met Alex en Carmen Schalken, de gemeente Waalwijk en de bibliotheek Midden-Brabant wordt gewerkt en gebouwd aan een mooie toekomst. De stichting en de exploitant werken nauw samen om invulling te geven aan de nota ‘WIJ-dienstencentrum’.
Zidewinde als huiskamer van Sprang-Capelle: dat is wat de stichting in opdracht van de gemeente Waalwijk nastreeft. Laagdrempelige toegang voor sociaal kwetsbare groepen. Wandel- en soepgroep op donderdagen. Repair Café op de eerste donderdag van de maand. Activiteiten die plaatsvinden in goede samenwerking met ContourdeTwern. Maar ook: een fijne thuisbasis zijn voor onze vaste gebruikers/verenigingen.
Carmen en Alex hebben zich bereid verklaard om daar met de stichting graag de schouders onder te zetten.
Voor boekingen of informatie: 085 4018241 [email protected] www.zidewinde.com