Nieuw cursusaanbod Streekarchief Langstraat Heusden Altena

01 dec 2022, 9:18 Nieuws
cursusverhalenschrijven
LANGSTRAAT - In 2023 biedt Streekarchief Langstraat Heusden Altena verschillende cursussen aan. Heeft u veel informatie verzameld over het verleden, maar heeft u hulp nodig om met die gevonden informatie een verhaal te schrijven dat u bijvoorbeeld aan familie of vrienden kunt laten lezen? Of bent u bezig met een stamboomonderzoek, maar lukt het u niet om bepaalde gegevens te vinden? Dan is één van deze cursussen vast iets voor u!

Genealogisch Spreekuur

Tijdens stamboomonderzoek verdiept u zich in de geschiedenis van uw voorouders of een familie die uw interesse heeft opgewekt: wanneer leefden zij, waar woonden ze en wat voor beroepen oefenden ze uit? Sommige gegevens zijn makkelijk te vinden, maar het kan ook een puzzel zijn waar u lange tijd mee bezig bent. Personen kwamen uit een andere plaats of ander gebied, reisden hun kinderen achterna, vertrokken naar het buitenland of namen dienst in het leger. Het is niet altijd even makkelijk om bepaalde informatie boven water te krijgen. Tijdens het genealogisch spreekuur wordt er gezocht naar mogelijkheden om toch die ene datum of die verloren gewaande voorouder te vinden. Het is dan ook speciaal bedoeld voor mensen die ergens tegen aanlopen tijdens hun stamboomonderzoek. Aan de hand van vragen die de cursisten zelf vooraf aandragen zal tijdens de bijeenkomst geprobeerd worden een antwoord te vinden.
De cursus gegeven door Anthony Maas zal verdeeld over vier avonden plaatsvinden op woensdag 11, 18 en 25 januari en 8 februari 2023 van 19.30 - 21.30 uur op het Streekarchief in Heusden. Iedere avond staat een andere periode centraal: tot 1700, 1700-1811, 1811-1939, na 1939. Het is mogelijk om de cursus in zijn geheel te volgen, of om u voor één of enkele bijeenkomsten in te schrijven. Kosten voor de cursus zijn € 10 per avond. Inschrijven kan via [email protected] .

Verhalen Schrijven

Vindt u het leuk om historische informatie te verzamelen in het archief en de bibliotheek, maar lukt het nog niet om daar een goed lopend verhaal van te schrijven? Dan is deze cursus iets voor u! Het maakt niet uit waarover u iets wilt schrijven, of dat uw familie is, de streek, een persoon of een huis. Wat is de kern van het verhaal, wat wilt u vertellen, en hoe kan het verhaal het beste opgebouwd worden met de informatie die u heeft? Hiermee gaan we gedurende drie bijeenkomsten aan de slag.
Deze cursus wordt gegeven door Malu Kuhlmann op maandag 6, 13 en 20 maart 2023 van 14.00 – 16.00 uur op het Streekarchief in Heusden. De cursus kost € 30. Inschrijven kan via [email protected] .