MUP en Voedselkast Waalwijk

12 dec 2022, 16:07 Nieuws
mup kist
Dat er (te)veel mensen in Nederland te maken hebben met armoede, is jammer genoeg een feit. Torenhoge inflatie en energieprijzen die nagenoeg onbetaalbaar worden, zijn schering en inslag. Voedselkast en MUP Waalwijk (Menstruatie Uitgifte Punt) aan de Hugo Wolfstraat 16 in Waalwijk wil een steentje bijdragen om de nood wat te lenigen.
Door Wil Monsieurs
Bij Voedselkast en MUP Waalwijk kunt u gratis maandverband en incontinentiemateriaal afhalen. In de kist en kast vindt u dit. De voorraad wordt periodiek aangevuld door onder meer gulle schenkingen van het Armoedefonds.
Naast menstruatie en incontinentiemateriaal kunt u hier ook andere spullen vinden. Denk hierbij aan tandpasta, haarverzorgingsmiddelen en babyvoeding. De inhoud van de MUP-kast en -kist varieert, maar alcohol zult u hier niet vinden en medicijnen als paracetamol kunt u er alleen op afspraak halen. Ook die worden niet in de openbare Voedselkast en MUP Waalwijk geplaatst.
Kortom, heeft u moeite om rond te komen schroom dan niet om eens bij deze MUP langs te komen. U kunt dit volledig anoniem doen.
Mocht u aan de Voedselkast en MUP Waalwijk willen doneren dan is dat ook van harte welkom. Voor voedingsmiddelen dan wel eerst even op de uiterste verkoopdatum letten. U koopt immers zelf ook geen producten die over de datum zijn.
Voedselkast en MUP Waalwijk aan de Hugo Wolfstraat dankt iedereen die doneert bij voorbaat hartelijk namens al die mensen die het al moeilijk hebben en daar is Voedselkast en MUP Waalwijk voor bedoeld.
Houd de facebookpagina van MUP in de gaten. Daar wordt u op de hoogte gehouden van wat er in de kast en kist voorradig is.