Lezing “Plantennamen zijn spannender dan je denkt” door Marco Hoffman

31 okt 2022, 11:05 Nieuws
image003
WAALWIJK - Dinsdagavond 15 november 2022 geeft Marco Hoffman namens Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “plantennamen zijn spannender dan je denkt”. De locatie is ontmoetingscentrum De Haven, Leefdaelhof 11, 5141JX in Waalwijk. De lezing begint om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,-- p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.
Marco Hoffman is taxonoom en werkzaam bij Naktuinbouw DUS als specialist rassenonderzoek Siergewassen & Fruit.
Als amateurtuiniers hebben we veel met plantennamen te maken. We kopen immers een specifieke plant onder een naam of we zoeken ergens informatie over een specifieke plant. Plantennamen zijn daarbij erg handig voor de aanduiding en communicatie. Maar weten jullie ook dat het een zeer boeiend onderwerp is? Linnaeus was een belangrijke grondlegger voor de botanische naamgeving. Voor tuinplanten zijn veel specifieke rassen ontwikkeld die onder verplichte rasnamen worden geregistreerd. Daarnaast wordt voor consumenten vaak een Nederlandse naam gebruikt. Verkopers gebruiken vaak weer extra handelsnamen. Hoe scheppen we orde in deze veelzijdigheid aan namen?
Je wordt meegenomen in de spannende wereld van de plantennamen en krijgt de gelegenheid om alles te vragen wat je nog had willen weten hierover. Neem vooral ook voorbeelden van plantetiketten mee met namen waarvoor je een specifieke uitleg door een echte plantentaxonoom (plantennamendeskundige) zou willen hebben.
We zien u graag op de lezing dinsdagavond 15 november 2022, om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl
image001