Lekker warm bij elkaar en elke week een kopje soep gratis in het Parkpaviljoen

08 nov 2022, 9:41 Nieuws
parkpaviljoen
WAALWIJK - Nu de gasprijzen zo hoog zijn, is het extra welkom als je thuis de verwarming een paar graadjes lager kunt zetten. Het Parkpaviljoen in Waalwijk introduceert daarom vanaf 4 november elke vrijdagmiddag het Winterpaviljoen.
Dit is een huiskamermiddag waar je je lekker kunt komen warmen aan elkaar, en aan de kachel van het Parkpaviljoen natuurlijk. Elke week krijg je ook nog eens een gratis kopje soep aangeboden. De thermostaat staat op 20, dus laat die dikke trui maar thuis.
Initiatiefnemer is Maarten van der Velden, bestuurslid van het Parkpaviljoen. “Veel mensen hebben thuis moeite de energierekening te betalen. Dat bracht ons op het idee een lekkere warme middag te organiseren voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Mensen mogen tijdens het Winterpaviljoen een boek of een krant komen lezen, een puzzeltje maken, samen een spelletje doen. Net hoe het uitkomt. Het belangrijkste is dat we in een ontspannen huiskamersfeer bij elkaar komen, niks moet die middag. Als je thuis een boek gaat zitten lezen, moet je toch je kamer een beetje warm houden. En je zit daar misschien alleen. Het is veel gezelliger om dat in het Parkpaviljoen te komen doen.”
Bezoekers van het Winterpaviljoen mogen gewoon aan een eigen tafeltje komen zitten en hun eigen ding meenemen, zoals een boek, een puzzeltje of trui die je aan het breien bent. Het Parkpaviljoen legt elke vrijdagmiddag tevens één legpuzzel neer waar gezamenlijk aan gewerkt kan worden. Verder mag iedereen in de spelletjeskast duiken, waar onder meer een schaakspel, rummiKub en speelkaarten liggen. Wil je een kaartje leggen, een potje dammen of schaken, dan tref je misschien wel meer belangstellenden bij het Winterpaviljoen. De biljarttafel is ook beschikbaar voor gebruik.
Dus, kom eens kijken en loop gewoon even binnen op vrijdagmiddag. Iedereen is van harte welkom en krijgt een gratis kopje soep aangeboden. Het Winterpaviljoen is vanaf 4 november geopend van 13.00 tot 17.00 uur, elke vrijdagmiddag gedurende de wintermaanden. Het Parkpaviljoen vind je in de Grotstraat in Waalwijk, aan het beukenlaantje naar het wandelpark.