Kunstcafé Action Painting in Waalwijk

07 okt , 12:33 Nieuws
actionpainting
KCW
WAALWIJK - Op donderdagavond 31 oktober organiseert Kunstencentrum Waalwijk een Kunstcafé Action Painting voor volwassenen. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Wel moet je je vooraf even inschrijven op www.kunstencentrumwaalwijk.nl
Action Painting is een van de populairste kinderfeestjes bij KCW. Maar nu mogen volwassenen het dus ook eens proberen. In een met gordijnen afgesloten ruimte mogen deelnemers met allerlei kleuren verf spetteren op canvas. Hoe leuk is dat!
Action Painting behoort tot het abstract expressionisme en is ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Belangrijkste is de handeling, in dit geval het gooien, druppelen en spetteren met verf. Wat er op het doek verschijnt, is een herinnering aan de bewegingen van de maker.
Voor slechts €25,- per persoon (inclusief materiaal, drankjes en nootjes) doe je al mee en kun je in de voetsporen treden van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock, wiens werk inmiddels miljoenen waard is.
Het Kunstcafé wordt regelmatig georganiseerd in Kunstencentrum Waalwijk, telkens met een ander thema. Meestal wordt gekozen voor een kunstvorm die normaal gesproken niet in het aanbod zit bij het Waalwijkse cultuurcentrum. Verschil met een normale workshop is dat er ook drankjes en nootjes bij zijn inbegrepen.
Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3 en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur. Kijk voor het complete aanbod en inschrijven op www.kunstencentrumwaalwijk.nl