Komende week in De Kazerne: Workshop ‘De Kracht van kwetsbaarheid’ en Cursus ‘Gezond leven en herstel’

04 jan , 21:15 Nieuws
cursus gezond leven en herstel 1
WAALWIJK - Volgende week kun je meedoen aan de volgende activiteiten in De Kazerne. Iedereen is welkom en meedoen is gratis voor alle inwoners van de gemeente Waalwijk.

Workshop De Kracht van kwetsbaarheid (maandag 8 januari van 13.30 - 16.00 uur)

Kwetsbaarheid is niet zwak. Maar dat denken we vaak wel. We hebben het idee dat mensen ons minder leuk vinden als ze daadwerkelijk zouden weten hoe we in elkaar zitten. We voelen onszelf soms niet goed genoeg of schamen onszelf voor ‘tekortkomingen’. Of zijn bang om de ander teleur te stellen. In de workshop ga je aan de slag met vragen als wat kwetsbaarheid voor jou is en waarom we het lastig vinden om kwetsbaar te zijn. Je gaan bekijken wat voor jou een volgende stap is om kwetsbaar te mogen zijn.

Cursus ‘Gezond leven en herstel’ (vier bijeenkomsten, start op 10 januari)

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl fysieke en mentale klachten vermindert en herstel bevordert. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je zo gezond mogelijk leven en daarmee jouw herstel bevorderen? Wat zou je willen? Vragen die niet eenvoudig te beantwoorden zijn. Gezond leven heeft namelijk met heel veel dingen te maken; denk aan voeding, bewegen, roken, alcohol, stress, slaap rust en ontspanning.
Je krijgt tijdens de vier bijeenkomsten (op woensdagen 10-17-24-31 januari 10.00-12.30 uur) de nodige informatie over voeding, bewegen, slaap en je gaat vooral ook zelf aan de slag. Lukt het jou om gezond te leven? Hoe doe je dat en waar liggen misschien nog aandachtspunten? Wat zou jou kunnen helpen om een volgende stap te maken? Het zijn vragen waarmee je in deze cursus, alleen en samen met anderen, aan het werk gaat. Bij de laatste bijeenkomst ontvang je een certificaat

Aanmelden?

Aanmelden voor de workshop of cursus kan via www.dekazernewaalwijk.nl/aanbod .
Je vindt daar nog meer aanbod van De Kazerne in januari en alle inloopmomenten.

Vragen?

Kom eens binnen bij De Kazerne. Een medewerker helpt je graag verder. Of bel 06 – 58 96 32 83.
Adres: De Kazerne Waalwijk, Hertog Janstraat 5 Waalwijk.
Al het aanbod is ook terug te vinden in de WaalwijkApp.