Kleindierenvereniging Waalwijk organiseert tentoonstelling op 18 en 19 oktober

11 okt , 12:01 Nieuws
haan
Pixabay
WAALWIJK - Na enkele jaren van afgelastingen door de coronapandemie en de vogelpest kunnen de leden van Kleindierenvereniging Waalwijk & Omstreken eindelijk weer hun dieren tentoonstellen. Waar de tentoonstelling vorig jaar nog beperkt was tot alleen konijnen, zijn dit jaar ook de hoenders en sierduiven terug van de partij.
De tentoonstelling vindt plaats op 18 en 19 oktober bij manege De Paardenvriend in Waalwijk. In totaal zullen er meer dan 350 dieren te zien zijn, waaronder 160 hoenders, 125 konijnen, zestig sierduiven en enkele cavia's. Het aanbod varieert van indrukwekkende Vlaamse reuzen en schattige Kleurdwergen bij de konijnen, tot grote Brahma's en sierlijke Java krielen bij de hoenders.
De dieren worden op vrijdag beoordeeld door ervaren keurmeesters, die de mooiste exemplaren belonen met punten. Op basis van deze beoordelingen wordt uiteindelijk bepaald welke dieren als de mooiste van de tentoonstelling worden uitgeroepen. De tentoonstelling biedt daarmee niet alleen een mooi schouwspel voor bezoekers, maar is ook een belangrijk moment voor de fokkers, die hun beste dieren in de schijnwerpers kunnen zetten.
Bezoekers zijn van harte welkom om de dieren te bewonderen. De tentoonstelling is geopend op vrijdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.
Bron: Brabants Dagblad