Jubileumjaar van Scouting AZG naar climax in herfst

13 okt , 15:51 Nieuws
groepsfoto azg 35jaar
Groepsfoto AZG 35 jaar
WAALWIJK - “Al 90 jaar samen op avontuur.” Onder deze slogan viert Scouting Andreas Zijlmansgroep haar 90-jarig jubileum, met een jaar boordevol activiteiten. De groep is “alive and kicking” en dat bleek al op het gezamenlijk zomerkamp van ruim 300 scouts dat deze zomer werd belegd in België. De maand oktober wordt het absolute hoogtepunt van de festiviteiten met o.a. een thematentoonstelling en een reünie.

Thema-tentoonstelling in het “Huis van Waalwijk”

In de weekenden van 19/20 oktober, 26/27 oktober en 2/3 november verzorgt de scoutinggroep een "thema tentoonstelling" in het Huis van Waalwijk. Met de tentoonstelling worden vele herinneringen opgehaald aan vele generaties scouting en is er veel te ontdekken over het verleden en heden van de groep tussen 1934 en 2024. De rijke traditie van scouting en het huidige eigentijdse, springlevende jeugdwerk wordt naast elkaar in beeld gebracht en leidinggevenden informeren geïnteresseerde bezoekers graag over de activiteiten van de diverse leeftijdsgroepen. Een doorlopende film-presentatie, vele foto’s en mooie relikwieën uit de AZG-archieven zijn te zien. In de loop van 90 jaar zijn om en nabij zo’n 5000 Waalwijkers kortere of langere tijd lid geweest van de groep. Een mooie kans om even terug te kijken.
De groep nodigt iedereen dan ook van harte uit op de betreffende dagen tussen 13.00u en 17.00u om de tentoonstelling gratis te bezoeken. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee en voor kinderen is er iets fris.

Reünie voor oud-leden en oud-stafleden op 9 november

Het sluitstuk van de jubileum activiteiten wordt gevormd door de reünie voor oud-leden en oud-stafleden. Deze reünie is inmiddels een vaste 5-jarige traditie maar zal dit jaar voor de eerste keer plaats vinden in het nieuwe Hoofdkwartier aan de Drunenseweg. Een unieke kans voor diegenen die het gebouw nog niet eerder goed konden bekijken om even rond te neuzen en ook hier de sfeer van toen op te snuiven. De AZG verwacht ruim 200 oud(staf)leden, soms afkomstig uit alle hoeken van het land. Een prachtige gelegenheid om de verhalen over het zomerkamp van toen, het nachtspel in Luxemburg, of het jaarlijkse Sportweekend weer uit te wisselen. Om het geheugen een handje te helpen wordt ook tijdens de reünie een uitstalling van foto’s, films van toen en van nu gepresenteerd. Ben je geïnteresseerd wees dan van harte welkom maar meld je vooraf wel even aan via de website www.scoutingazg.nl
Scouting AZG heeft in 4 leeftijdscategorieën veel te bieden voor avontuurlijke kinderen van 5 tot 18 jaar. Meer informatie is te vinden op www.scoutingazg.nl.
Groepsfoto AZG 2024 leden en staf
Scouting AZG
Groepsfoto AZG 2024 leden en staf