Hetty van de Wouw geeft startschot 7e editie van De Langstraat Klassieker

19 sep , 9:36 Nieuws
langstraatklassiekerlennart 1 van 57
WAALWIJK - Op zaterdag 21 september 2024 organiseren Tourclub Waalwijk en het Willem van Oranje College de 7e editie van De Langstraat Klassieker. Het startschot wordt om 08.00 uur gegeven door Hetty van de Wouw, die onlangs zilver behaalde op de Olympische Spelen in Parijs.
De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht door de prachtige Langstraat, een authentiek stukje Brabant. Deelnemers kunnen kiezen uit zeven verrassende en gevarieerde routes: 20, 40, 60, 90, 130 kilometer, én twee gravelroutes van 50 en 80 kilometer.
KLIK HIER voor meer informatie en/of inschrijven! 

Afwisselende routes door het Brabantse landschap

De tochten voeren door zowel landelijke als beboste gebieden, over kronkelende paden en door karakteristieke Brabantse landschappen. Dit jaar doorkruist De Langstraat Klassieker de Meierij, de Kempen, de Kampina en het Groene Woud. Het prachtige beekdallandschap zorgt voor een uniek decor, met veel variatie in de route.
De startlocatie is bij het Willem van Oranje College aan de Gaard 4 in Waalwijk. Op 21 september wordt het schoolterrein omgetoverd tot een gezellige wielerplek met muziek, eten en drinken.

Geschikt voor jong en oud

De Langstraat Klassieker is geschikt voor iedereen: van getrainde wielrenners en beginnende fietsers tot handbikers en recreatieve fietsers. Met zeven verschillende routes is er voor elk niveau iets te kiezen. Door de gespreide starttijden kunnen deelnemers met verschillende snelheden deelnemen. Schrijf je gerust in met het hele gezin. De jongste deelnemer tot nu toe was 6 jaar, de oudste 79 jaar.

Goede doelen

De opbrengst van De Langstraat Klassieker gaat in 2024 naar twee goede doelen: Villa Pardoes en het project "Willem goes Brasil".