Halloween Zanddonk: “Het Vervloekte Huis”

11 okt , 10:04 Nieuws
1000031322
Lang, heel lang geleden was Zanddonk onderdeel van een groot natuurgebied, een gebied met vele gezichten waar je beter niet kon komen. Het stond bekend als behekst, en wie er toch een voet durfde neer te zetten, keerde nooit levend terug. De drassige grond, grijpgrage bramenstruiken en hedera (klimop) trokken je het dampende moeras in.
Ondergronds leefden allerlei figuren, die zich tegen de avond lieten zien, voelen en horen. Deze “figuren” zijn de mensen die ooit het moeras in werden getrokken. Tot op de dag van vandaag hebben zij invloed op het weer, de wind, en alles waar de levenden zich mee bezighouden. Voel je bijvoorbeeld ineens een koude tocht langs je lijf gaan? Hoor je iets ritselen in de struiken? Klapt de deur plots achter je dicht? Voel je alsof je bekeken wordt? Of begint er opeens een lamp te knipperen? Dat doen zij!
Jaren later besloot de overheid huizen te bouwen op deze onheilspellende plek... en daar ging het mis. De bouw verliep voorspoedig, tot een heipaal de grond in werd geslagen en een dolende ziel raakte. Arnoldus de Bont, de zoon van een leerlooier, werd getroffen en is sindsdien de Heer en Meester in en rondom “Het Vervloekte Huis.”
Het Vervloekte Huis is te vinden in Zanddonk, Peter Corneliusstraat 11.
Hoe meer mensen op de avond van 27 oktober tussen 17:00 en 19:15 ‘Het Vervloekte Huis’ betreden, hoe groter de kans om de vloek op te heffen. Durf jij het aan? De ingang is achterom…
We roepen al het gespuis op—zwervende geesten, heksen en tovenaars, kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s—om klokslag 19:25 te verzamelen op het grasveld aan de Robert Stolzsingel. Belangrijk bezoek zal die avond een extra poging doen om de vloek te verbreken. Maar wie dat belangrijke bezoek is...? Dat blijft nog een mysterie!
Op deze avond zullen er verschillende aanbeladressen door de wijk te vinden zijn, herkenbaar aan de poster op raam of deur.
Ook kun je verschillende engerds tegenkomen...