Guus Kocken neemt raadszetel van Bea de Jongste in

04 okt , 11:26 Nieuws
guus kocken
Samen Waalwijk
WAALWIJK - Guus Kocken neemt namens Samen Waalwijk de raadszetel van de in april plotseling overleden Bea de Jongste in. Guus is sinds 2022 fractievolger en kan bogen op een grote ervaring en brede dossierkennis. Mede-oprichter van Samen Waalwijk Hans de Vaan is door de fractie voorgedragen als fractievolger.
Het overlijden van Bea de Jongste was voor Samen Waalwijk een grote schok. Zij was als lijsttrekker niet alleen het gezicht van de partij. Haar grote sociale hart en haar brede netwerk hebben veel voor Waalwijk en Samen Waalwijk betekend. Op verzoek van de fractie en het bestuur heeft Luuk Ottens tijdelijk haar plaats ingenomen, totdat in haar opvolging kon worden voorzien. Vanwege zijn verhuizing naar Den Bosch, moet hij de raad verlaten.
Fractievoorzitter Richard Frodyma: “Hoewel we Bea als mens en als raadslid nog steeds missen, ben ik blij dat Guus en Hans de fractie weer compleet maken. Guus is als fractievolger goed ingevoerd in de dossiers, wat in deze periode enorm belangrijk is. Samen met Hans de Vaan en Mascha van Thielen gaan we vol vertrouwen de komende periode in. Ik ben ook blij dat Luuk bereid was om tijdelijk Bea’s zetel in te nemen. Dat heeft Samen Waalwijk tijd gegeven om het verlies van Bea te verwerken en om in alle rust na te denken over een invulling in het belang van de partij. Het was bij ons ook bekend dat Luuk dit alleen tijdelijk zou doen in het belang van de partij en fractie.”
Guus Kocken en Hans de Vaan worden beëdigd in de raadsvergadering van 10 oktober a.s.