Fotoclub Drunen exposeert in Parkpaviljoen: ‘Het verschil tussen een goede foto en een kiekje’

30 sep , 10:33 Nieuws
461573845 527425879878488 3377278927558301573 n
Fotoclub Drunen organiseert tot het einde van dit jaar een expositie in het Parkpaviljoen. Negen leden tonen hier hun mooiste werk. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op vrijdag 4 oktober, van 16.00 tot 18.00 uur, en iedereen is van harte welkom.
“Het gaat om vrij werk,” legt bestuurslid en exposant Henk Elshout uit. “Elk lid mocht zelf een onderwerp kiezen. Ik heb gekozen voor het thema verval, omdat dat mij persoonlijk aanspreekt. Oude, vervallen gebouwen en uitgebrande auto’s hebben altijd mijn aandacht als fotograaf.” Andere leden kozen voor onderwerpen zoals natuur, macrofotografie of landschappen. Zo laat exposant Nicole Segers Hollandse landschappen zien, met veel foto’s die in de omgeving van Waalwijk zijn genomen, zodat bezoekers herkenbare beelden kunnen verwachten.
Hoewel de werken van Henk en Nicole toevallig in zwart-wit zijn, zijn er ook veel kleurrijke foto’s te bewonderen. In totaal omvat de tentoonstelling ongeveer dertig werken en biedt het een breed overzicht van de veelzijdigheid van Fotoclub Drunen. De club, die inmiddels veertien jaar bestaat, werd mede opgericht door Henk Elshout, afkomstig uit Waalwijk. “In het begin was het misschien een beetje een elitaire club, maar dat is gelukkig veranderd,” zegt hij. “Met zo’n dertig leden zijn we nu erg actief. We exposeren jaarlijks, organiseren fotografische uitstapjes en komen om de twee weken samen om elkaars werk te bespreken. Dat maakt het leuk en leerzaam.”
Nicole, die ook uit Waalwijk komt, sloot zich door Henk aan bij de club en voelt zich er helemaal thuis. “Het is geen cursus, je krijgt geen les,” benadrukt ze. “Je moet al weten hoe een camera werkt en iets met fotografie hebben. Toch is het erg leerzaam, vooral door de avonden waarop we elkaars werk bespreken. Daar leer je kritisch te kijken. Dankzij de fotoclub heb ik het verschil leren zien tussen een kiekje en een goede foto. Want dat verschil is er echt.”
De expositie bestaat uit zo’n dertig werken van negen leden en is te zien tijdens de reguliere openingstijden van het Parkpaviljoen. De tentoonstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt officieel geopend op vrijdag 4 oktober, vanaf 16.00 uur.