De week van de hoogbegaafdheid

05 mrt , 20:22 Nieuws
week
Van 9 t/m 17 maart is dit jaar de week van de hoogbegaafdheid. In het hele land worden er deze week activiteiten georganiseerd voor geïnteresseerden, hoogbegaafden, docenten en andere betrokkenen.

Wat houdt hoogbegaafdheid nou eigenlijk in?

Bij hoogbegaafdheid wordt er vaak aan een hoog IQ gedacht (130+). Dat is ook zo maar is slechts een onderdeel van het hoogbegaafd zijn. Het is veel meer dan alleen een hoog IQ hebben en dat brengt in de maatschappij veel uitdagingen met zich mee.
Je kun je anders voelen omdat je een klasgenoot niet begrijpt en andersom. Verveling op je werk of op school. Je als kind liever met oudere kinderen speelt omdat je geen aansluiting kunt vinden met een leeftijdsgenoot. Je kritische instelling niet altijd in een klas of op je werk wordt gewaardeerd. Of je gevoelig bent voor dingen die je leest of in het nieuws komen. Je zorgen maken over al onrecht in de wereld.
Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen van uitdagingen waar iemand die hoogbegaafd is dagelijks mee te maken heeft. En soms kunnen leiden tot uitval op school of werk.
Wil je meer informatie? Ga dan naar de Week van de hoogbegaafdheid
en schrijf je in voor een van de activiteiten die deze week plaatsvinden.