Boekenbeurs Waspik; 9, 10 en 11 november

28 okt 2018, 9:37 Nieuws
20181026 114255
Op vrijdagmiddag 9 november om precies 15.00 uur zwaaien de deuren van de showroom van Garage Hommel aan de Julianastraat 36 in Waspik weer open voor de 8ste Boekenbeurs.
Wat ziet de bezoeker na het passeren van de entree? Allereerst lange rijen op planken staande dozen gevuld met boeken. Alles keurig gerangschikt en per categorie aangegeven met bordjes. Een kleine greep: romans, thrillers, geschiedenis, heemkunde, koken, natuur....te veel om op te noemen. Interessant is ook de categorie "allerlei", een vergaarbak voor boeken die zich niet zo gemakkelijk in 1 categorie laten onderbrengen. In de uiterste hoek rechts vind je tijdschriften, allemaal keurig gebundeld. En natuurlijk is er ook ruim plaats gemaakt voor de jeugd, van heel klein tot bijna volwassen.

Beeld en geluid

Aan de linkerkant van de ruimte, vlak voor de grote spiegels bevindt zich de afdeling “beeld en geluid”, met langspeelsplaten, singles, cd's en dvd's. Schitterende films en series maar ook documentaires met zeldzaam beeldmateriaal. De liefhebber kan zijn hart ophalen.

Legpuzzels

Voor in de garage, rechts naast de ingang, liggen de legpuzzels. Deze afdeling is bij toeval ontstaan, doordat veel mensen naast hun boeken ook legpuzzels inleverden. Het werd een groot succes. Je kunt het overigens heel goed combineren: puzzelen met een mooi muziekje erbij.

De bijzondere tafel

Stralend middelpunt van de beurs is “de bijzondere tafel”. Een deskundige heeft een aantal exclusieve boeken geselecteerd en getaxeerd. Deze boeken zijn wel wat duurder, maar toch veel goedkoper dan elders, en op het internet. Voor de koper een unieke kans om voor een zacht prijsje iets bijzonders in de wacht te slepen.

De beste tijd om te komen

Dit is afhankelijk van wat u zoekt: Bent u op zoek naar iets speciaals of wilt u graag de eerste keuze; dan is het aan te raden direct op vrijdagmiddag te komen. U moet er wel rekening mee houden dat het dan druk kan zijn. Vrijdagavond , zaterdag en zondag zijn beter geschikt voor de snuffelaars. Overigens loont het de moeite een keer vaker te komen: Zowel de "bijzondere tafel" als de "gewone" boeken worden tijdens de beurs nog aangevuld.

De laatste keer

Dit jaar kon de harmonie dankzij de medewerking van de eigenaar, De Bunte Vastgoed Zuid BV nog terecht in de garage. De vastgoedmaatschappij heeft hier echter een mooi project gepland van een aantal woningen en appartementen. Een andere geschikte locatie is moeilijk te vinden en daarom zal dit naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer zijn dat de vereniging de boekenbeurs organiseert. Voor de bezoekers dus een extra reden om nog eens goed in te slaan!
Locatie: “garage Hommel”, Julianastraat 36, Waspik

Data en tijdstip

  • Vrijdag 9 november: 15.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag 10 november: 10.00 - 16.00 uur
  • Zondag 11 november: 10.00 – 16.00 uur