Kunstsalon “Ik ben nu hier”: Hoe de zomer ons uitnodigt om creatief te zijn

Foto:

WAALWIJK – De kunstenaars Petra Downs en Nicolette Peters gaan met open hart en vrije geest de uitdagingen aan die voor hen liggen. Door samen te exposeren en met hun publiek in gesprek te gaan over creativiteit en de toepassing ervan in het dagelijks leven, willen zij verre doelen dichterbij halen.

Verzachten

Petra, een community artist, geeft via kunstprojecten een stem aan minderheidsgroepen in de samenleving. De laatste jaren vertelt ze ook haar eigen verhaal door middel van zeefdrukken, waarin ze verschillende culturen en onze snelle wereld belicht. Haar werk nodigt uit om te vertragen en te verzachten, zowel naar onszelf als naar anderen.

Verlangen

Voor Nicolette is kunst een middel om het vrouwelijke aspect meer ruimte te geven in het leven. Haar werk, gekenmerkt door schoonheid, zachtheid en verwondering, omvat schilderijen, foto’s en objecten. Hiermee wil ze je laten stilstaan, zodat je naar binnen kunt kijken en voelt wat er verlangd om te worden uitgedrukt en uitgedragen.

Kunstenaarsgesprekken

Beide kunstenaars zijn ervan overtuigd dat we als mens oneindig creatief zijn, dat de zomer het hoogtepunt vormt voor onze creatieve energie, en dat wanneer we ons creatieve potentieel in alledaagse bezigheden tot uitdrukking brengen, we niet alleen onszelf kunnen ontplooien, maar tegelijkertijd de wereld een beetje mooier maken.

Laat je inspireren

Wil jij jouw idealen waarmaken? Kom kijken, luisteren of neem deel aan de kunstenaarsgesprekken die doorlopend plaatsvinden. De kunstsalon opent op zaterdag 22 juni in het atelier van Nicolette, Hooisteeg 4 in Waalwijk, en loopt tot en met zondag 30 juni. In het weekend vrij te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur (door de week op afspraak via 06-21858387 – Nicolette Peters).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen