Nieuwe cursus ‘valpreventie’ geeft senioren meer zelfvertrouwen in en om huis

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Dit voorjaar vonden op meerdere locaties cursussen plaats rond het thema ‘valpreventie’. Doel is mensen te helpen om vitaal ouder te worden, in balans te blijven en het risico op vallen te verkleinen. De cursussen voldoen duidelijk aan een behoefte. Daarom worden ook in de zomer weer nieuwe cursus-reeksen gestart. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Op donderdag 1 augustus start de cursus ‘Valpreventie’ bij Fysiotherapie Balade in Waalwijk. In tien lessen werken de deelnemers aan het zelfvertrouwen en leren ze aan de hand van oefeningen hoe het risico op vallen verkleind kan worden. Ook biedt de cursus een veilige omgeving om nieuwe sociale contacten te leggen. De cursus vindt tot en met 3 oktober plaats op donderdagen van 13.00 tot 14.30 uur. Een datum voor een terugkom-bijeenkomst wordt nog gepland.

Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 30 euro berekend. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met Fysiotherapie Balade, tel. 0416-337651. Bent u niet in de gelegenheid om op 1 augustus te starten, bel dan met GO Fit-beweegcoach Ine van Liempd om uw belangstelling kenbaar te maken. Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, zal zij u informeren. Ine is bereikbaar via e-mail: [email protected] of telefonisch: ‎0416 – 760 160 (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en op woensdag van 09:00 tot 20:00 uur).

GO in Balans

Met het programma ‘GO in balans’ richt GO Waalwijk zich op een goede fysieke en mentale gezondheid en valpreventie. In samenwerking met een breed netwerk van fysiotherapeuten, sportscholen, ergotherapeuten, zorgaanbieders en sociaal-maatschappelijke organisaties worden informatiebijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.gowaalwijk.nl/goinbalans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen