Zelf gemachtigdentoegang regelen: nieuw en gebruiksvriendelijk via MijnETZ

Foto: ETZ

TILBURG – Het ETZ introduceert een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere manier voor patiënten om via MijnETZ gemachtigdentoegang te regelen voor hun Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

De nieuwe situatie

Vanaf 12 juni kunnen alle patiënten met een volledig MijnETZ-account zelf iemand anders machtigen via MijnETZ. Voor kinderen jonger dan 12 jaar en wilsonbekwame kinderen blijft het machtigingsproces voorlopig hetzelfde, waarbij ouders een machtiging kunnen aanvragen bij de patiëntregistratie.

Voordelen

De drie grootste voordelen van de digitale gemachtigdentoegang via MijnETZ zijn:

1. Zelfbeheer: Patiënten kunnen eenvoudig zelfstandig gemachtigdentoegang tot hun EPD regelen.
2. Gemak: Het proces is vereenvoudigd en gebruiksvriendelijker gemaakt, zonder papieren formulieren of ziekenhuisbezoeken.
3. Veiligheid: Het systeem voldoet aan alle wettelijke privacy- en veiligheidsvereisten.

Hoe werkt het?

Als patiënt kun je iemand anders machtigen om toegang te krijgen tot je medische gegevens via MijnETZ. Je kunt kiezen of de gemachtigde ‘Alleen Lezen-toegang’ of ‘Volledige toegang’ krijgt. De gemachtigde moet ingeschreven staan bij het ETZ en een eigen MijnETZ-account hebben. Machtigingen kunnen op elk moment door zowel de patiënt als de gemachtigde worden ingetrokken of gewijzigd.

Inloggen in MijnETZ is eenvoudig: klik in het veld ‘Familie en naasten machtigen’ op de groene knop ‘Toegang beheren’ en nodig iemand uit voor een machtiging. De uitgenodigde persoon moet ingeschreven staan bij het ETZ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen