Gratis concert in koepelkerk Sint-Jan de Doper

de op 1 dag na 13-jarige Emma Cheung zal op 16 juni samen met haar docente Sophie Oltheten als harpiste te horen zijn.
de op 1 dag na 13-jarige Emma Cheung zal op 16 juni samen met haar docente Sophie Oltheten als harpiste te horen zijn.
Foto: KCW

WAALWIJK – Muziekleerlingen en docenten van Kunstencentrum Waalwijk geven op zondagmiddag 16 juni een concert in de bekende koepelkerk Sint-Jan de Doper in Waalwijk. Het concert begint om 14:30 uur en de toegang is gratis. Een groot aantal muzikanten, jong en oud, zal optreden in wisselende bezetting.

Er zijn korte optredens van een vioolensemble onder leiding van Bieneke Jansen, een gemengd ensemble onder leiding van de accordeondocente Lieke Op ‘t Roodt en verder diverse optredens in wisselende bezetting, van zang, piano, dwarsfluit, harp en accordeon.

Bijzonder is het optreden van de uit Waalwijk afkomstige theaterzanger Mats Lodenstijn. Samen met Babs van de Graaf (dwarsfluit) en Sophie Oltheten (harp) voeren zij een nieuw door Lieke Op ’t Roodt geschreven arrangement uit van het lied God Give Me Strength van de Amerikaanse zanger Burt Bacharach en de Engelse popartiest Elvis Costello. Hoe toepasselijk is het om dit werk in de majestueuze koepelkerk van Waalwijk tot klinken te brengen. Wat dat betreft sluit daar het lied Heaven van Bryan Adams goed bij aan. Tijdens het concert in de Sint-Jan zal dit gezongen worden door Neelke Kant.

Verder zullen de twee pianodocenten van Kunstencentrum Waalwijk, Janine Lamm en Agnes Huinen, een deel spelen uit de beroemde Fantasie in f-klein voor piano 4-handig van Schubert. Speciaal voor dit doel komt er een vleugel te staan in de kerk. Ook heel bijzonder belooft het optreden te worden van de 16-jarige Abe Jonkergouw (leerling van Agnes Huinen): hij heeft zelf een werk voor piano solo gecomponeerd dat hij die middag zal uitvoeren.
Ook zal er een sprong terug in de tijd gemaakt worden met de uitvoering van het lied Pur ti Miro van de 17e eeuwse componist Claudio Monteverdi. Dit liefdeslied voor twee zangstemmen is zonder meer het meest beroemde moment uit Monteverdi’s vroege opera L’incoronazione di Poppea. Op 16 juni zal dit worden uitgevoerd door Eva Emmen en Agnes Huinen.

Het concert is een initiatief van de muziekafdeling van Kunstencentrum Waalwijk (KCW) in samenwerking met de Vrienden van Sint-Jan de Doper. Behalve muzieklessen verzorgt KCW lessen voor alle leeftijd in dans, musical, theater, beeldende kunst en fotografie. Wekelijks bezoeken meer dan duizend cursisten de lessen. Daarnaast verzorgen docenten van Kunstencentrum Waalwijk via KCW in de Klas kunstvakonderwijs op vrijwel alle basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs en is het KCW betrokken bij vele evenementen en activiteiten in de gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen