Nieuwe inrichting voor speeltuin het Lido!

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Goed nieuws! Met veel enthousiasme laat de gemeente Waalwijk weten dat ze in de week van 3 juni starten met de nieuwe inrichting van speeltuin het Lido. Inwoners hebben hier lang op gewacht. De gemeente is daarom heel blij dat kinderen in de zomer weer volop kunnen genieten van deze speelplek.

Wat kun je verwachten?

  • Nieuwe en opgeknapte speeltoestellen.
  • Een uniek groots speelhuis als pronkstuk.
  • Een mooie groene omgeving voor extra speelplezier.
  • Leuke paden en picknicktafels.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Ben je benieuwd hoe de nieuwe speeltuin eruit gaat zien? KLIK HIER voor het ontwerp (pdf)

Wat gaat de gemeente wanneer doen?

  • Van 3 tot en met 23 juni: De speeltuin wordt eerst helemaal leeggehaald en daarna volledig opnieuw ingericht. De speeltuin is tijdelijk afgesloten.
  • Vanaf 24 juni: De vernieuwde speeltuin met nieuwe paden, picknicktafels en speeltoestellen is weer open. Een aantal oude toestellen keert opgeknapt terug.
  • Eind augustus: De gemeente plaatst het laatste speeltoestel, een uniek groots speelhuis dat nergens anders in Nederland te vinden is.
  • Begin oktober: De gemeente plant het nieuwe groen in de speeltuin.

Speelruimteplan

Deze nieuwe speeltuin is onderdeel van het Speelruimteplan dat het college in 2019 heeft vastgesteld. De visie van de gemeente is dat elke wijk een centrale speelplek moet hebben die van hoge kwaliteit is en geschikt voor alle leeftijden. Dit zorgt ervoor dat kinderen samen spelen en dat er een ontmoetingspunt is voor alle bewoners van de wijk. De centrale speelplek wordt aangekleed met veel speelmogelijkheden, zowel met toestellen als een natuurlijk en gevarieerd speellandschap.

De gemeente kijkt er enorm naar uit om de nieuwe speeltuin feestelijk te openen. Daar komen ze later op terug. Voor nu alvast: geniet van al het speelplezier dat het te bieden heeft!

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Peter van der Velden via [email protected] of via telefoon 0416 – 683 456.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen