Leerlingen Cbs De Brug op bezoek bij Peter en Bas van brandweerpost Waspik

WASPIK – Vrijdag 24 mei gingen de groepen 1 tot en met 4 van Cbs De Brug op bezoek bij de brandweerpost Waspik. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de verkeersveiligheid lessen op school.

Hoe leuk is het dat je alles wat je geleerd hebt over de veiligheids- en hulpdiensten nu ook in het echt mag bekijken. De kinderen waren een klein beetje gespannen en onder de indruk, maar brandweermannen Peter en Bas zorgden er al snel voor dat zelfs de allerkleinsten op hun gemak waren.

De groepen kregen een rondleiding en mochten de uitrustingen bekijken en konden van alles vragen. Wat zit er nu allemaal in zo’n brandweerwagen en waar gebruik je al die spullen voor? Hoe voelt dat nu om in zo’n wagen te zitten? Ze mochten allemaal plaatsnemen in de wagen en dat ervaren.

Brandweerman Bas demonstreerde het gebruik van een hydraulische schaar op een auto. Daarna mochten de leerlingen, samen met Bas, een soortgelijke schaar bedienen, waarmee ze een fiets in kleine stukjes knipten.

Het was een ontzettend leuke en leerzame activiteit. Brandweerpost Waspik veel dank voor alle uitleg, gastvrijheid en geslaagde ochtend!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen