Jãnis Jãkobsons winnaar Louw de Louw beker

Jãnis Jãkobsons (rechts) ontvangt de Louw de Louw beker uit handen van 2e hoofdman Jos Van de Snepscheut
Jãnis Jãkobsons (rechts) ontvangt de Louw de Louw beker uit handen van 2e hoofdman Jos Van de Snepscheut
Foto: Gilde Besoijen

WAALWIJK – Op 2e pinksterdag heeft bij het gilde St. Crispinus & Crispinianus van Besoijen de wedstrijd schieten op “de wip”, om de Louw de Louw beker plaats gevonden.

Nadat alle schutters hun reguliere schietbeurt hadden geschoten waren er 3 die de maximale score van 12 punten hadden gehaald. Daarna moest er in 3 kampronden worden bepaald wie de beste schutter van de dag zou worden. Het was Jãnis Jãkobsons die het beste uit de kampronden kwam en de Louw de Louw beker in ontvangst mocht nemen.

Om de beker wordt al vanaf 1959 geschoten. Destijds is de beker geschonken door oud lid Louw de Louw, die vanwege zijn werk in de leerindustrie, naar Ghana verhuisde waardoor hij zijn lidmaatschap heeft beëindigd. Bij zijn afscheid heeft hij een wisselbeker geschonken waarom nog ieder jaar op 2e pinksterdag wordt geschoten. Op de beker staat de aansprekende tekst “Voor broederschap en samenzijn. Uit het land van zonneschijn”.

Belangstelling of zelf schieten op de wip

Belangstellenden die zelf een keer op de wip willen schieten en daarbij kennis willen maken met de leden van het gilde en hun activiteiten, welke onder andere bestaan uit het geweerschieten op de wip en het luchtgeweerschieten op overdekte binnenbanen zijn op zondagen vanaf 11.00 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94 in Waalwijk.

Verdere informatie over het gilde vindt je op www.gildebesoijen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen