Lokale VVD vraagt hoe Waalwijk 80 jaar vrijheid gaat vieren: “belangrijker dan ooit”

Foto: VVD Waalwijk

WAALWIJK – Afgelopen zaterdag en zondag, op 4 en 5 mei, herdachten we diegenen die de hoogste prijs hebben betaald voor onze vrijheid tijdens de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna én vierden we dat we inmiddels 79 jaar in vrijheid mogen leven. Twee belangrijke dagen voor Nederland.

Volgend jaar vieren we 80 jaar vrijheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert daarom in het jubileumjaar 2025 speciale activiteiten. Ook veel gemeenten nemen hieraan deel. De lokale VVD vraagt het college hoe dat in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik vorm gaat krijgen.

Vrijheid is en zal nooit vanzelfsprekend zijn. Daar staan we elk jaar bij stil op 4 en 5 mei. Al 79 jaar herdenken en vieren we die vrijheid. Want ook in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik zijn Nederlanders weggevoerd naar concentratiekampen, waardoor de herinnering aan deze gebeurtenissen levendig blijft.

Volgend jaar herdenken en vieren we 80 jaar vrijheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, verschillende gemeenten en lokale initiatiefnemers organiseren voor dit bijzondere lustrumjaar in 2025 verschillende activiteiten. Deze zijn te vinden op de website van Het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De lokale VVD heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over deze activiteiten. De VVD ziet namelijk graag een actieve rol van de gemeente in het succesvol maken van het herdenkingsjaar 2025 door extra activiteiten te organiseren en initiatieven van inwoners en organisaties te ondersteunen bij het organiseren van bijvoorbeeld Vrijheidsmaaltijden als onderdeel van het programma voor 2025.

Naar aanleiding van dit artikel iets meegeven aan de lokale VVD? Mail dan naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen