Frans Bullens geeft orgelconcert in Sint-Jan op 11 mei

Foto: Vrienden van Sint Jan de Doper

WAALWIJK – Op zaterdag 11 mei om 15:45 uur zullen de klanken van het monumentale orgel van de Sint-Jan de Doper weer te horen zijn in de Waalwijkse koepelkerk. Ditmaal zal een orgelconcert verzorgd worden door Frans Bullens uit Dongen.

In dit concert staat Johann Sebastian Bach centraal en zullen er uitsluitend werken van deze grote componist te beluisteren zijn. Iedereen is van harte welkom bij dit concert georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper. De toegang is gratis, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Organist Frans Bullens

Frans Bullens (Veghel, 1954) studeerde orgel op het Brabants Conservatorium en elektronische toetsen-lichte muziek op hetzelfde instituut. Van 1970 tot 1980 was Frans verbonden aan de St. Lambertuskerk in Veghel als organist. Hij was in zijn werkzame leven als docent orgel, keyboards, piano en koorvorming verbonden aan de stichting ‘Het KunstPodium’ – Dongen, Gilze & Rijen en de stichting ‘H 19’-kunstzinnige vorming te Oosterhout.

Van 1980 tot 2020 was Frans werkzaam als koorleider-organist in de Parochie van Dongen en als zodanig verbonden aan de St. Laurentiuskerk, waar hij naast het orgelspelen ook leiding gaf aan vele koren. Momenteel is hij nog koorleider van de Basiliek van St. Jan te Oosterhout en koorleider van het Gregoriaans Koor in Dongen. Hij bekleedt diverse bestuursfuncties in de muziekwereld, zoals van de Stichting Girami (Zomerconcerten) in Dongen. Bij gelegenheid is Frans ook concerterend organist, componist en bewerker van veel instrumentale en vocale (kerk-)muziek.

Iedereen welkom

Dit orgelconcert op 11 mei zal in het teken staan van componist Johann Sebastian Bach (1685-1750). Iedereen is van harte welkom, de entree is zoals altijd gratis. Het orgelconcert van ruim een half uur start om 15:45 uur. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit. U bent van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen