Lichtjestafel, een gezellige avond voor mensen die geen zicht hebben op een kerstfeest

Foto:

WAALWIJK – De langverwachte terugkeer van de lichtjestafel is een feit. Na succesvolle edities in 2018 en 2019, werd het evenement door de coronapandemie onderbroken. Maar nu wordt er nieuw leven ingeblazen.

De lichtjestafel is een hartverwarmend initiatief voor eenzame en kwetsbare ouderen die wel wat extra licht kunnen gebruiken tijdens de kerstdagen. Het biedt een kans op gezelligheid en verbinding, waarbij ouderen zich echt welkom voelen. Met ruimte voor 100 tot 150 deelnemers, belooft het een bijzondere avond te worden.

Dit jaar vindt de lichtjestafel plaats op maandag 9 december, dankzij het initiatief van Lionsclub Waalwijk en Eetcafé City. Ook Scholengemeenschap de Overlaat draagt haar steentje bij door de locatie beschikbaar te stellen en leerlingen een rol te geven. Financiële ondersteuning komt van Rabobank de Langstraat.

De organisatie is momenteel in volle gang. Het selecteren van gasten gebeurt in samenwerking met huisartsen(posten) en zorginstellingen in Waalwijk. Daarnaast wordt er ook gedacht aan vervoer en andere benodigdheden, zoals geld, diensten en spullen.

Naast een heerlijk diner en entertainment, streven de initiatiefnemers ernaar om de gasten ook nog iets mee naar huis te geven. Bedrijven en instellingen in Waalwijk zullen hiervoor benaderd worden.

Het is een prachtig streven dat deze avond met steun van de hele gemeenschap tot stand komt, in de hoop dat de lichtjestafel nog vele jaren een vervolg krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen