Uitkering Stimuleringsfonds Rabobank voor buurthuis ’t Schooltje in Waspik

Foto: Buurthuis ’t Schooltje

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik ondergaat momenteel een ingrijpende renovatie om aan de behoeften van de gemeenschap te blijven voldoen.

De keuken wordt aanzienlijk vergroot en voorzien van nieuwe apparatuur, terwijl de foyer ruimer wordt om meer mogelijkheden te bieden. Ook de toiletgroepen en de entree worden aangepakt, en door het hele gebouw wordt een nieuwe, onderhoudsvriendelijke vloer gelegd. Deze renovatie is essentieel om de maatschappelijke functie van Buurthuis ’t Schooltje te behouden en de vaste gebruikers zullen worden gestimuleerd om hun activiteiten verder te ontwikkelen in deze vernieuwde omgeving.

De renovatie vereiste een zorgvuldig financieel plan, waarbij Buurthuis ’t Schooltje naast reguliere financieringsbronnen ook externe middelen moest aanspreken. Het bestuur heeft succes geboekt met een aanvraag bij het Stimuleringsfonds van Rabobank de Langstraat, waarbij het argument werd gebruikt dat de aanpassingen aan het buurthuis de lokale leefomgeving zouden versterken. Rabobank de Langstraat heeft positief gereageerd op de aanvraag en een bedrag van 5.000 euro toegekend.

Het bestuur is dankbaar voor elke financiële bijdrage aan het renovatieproject en heeft een delegatie van Rabobank de Langstraat uitgenodigd om ter plaatse te komen en zelf te ervaren hoe elke euro bijdraagt aan de waarde van de totale verbouwing voor de gemeenschap van Waspik. Het laat zien dat de renovatie niet alleen noodzakelijk is, maar ook een aanzienlijke toegevoegde waarde heeft voor de lokale saamhorigheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen