Programma Koningsdag Waspik 2024

Foto: Rolf Balkenende

WASPIK – Op 26 en 27 april worden er allerlei activiteiten georganiseerd in Waspik. Op vrijdagavond 26 april mogen kinderen lasergamen in Het Klauterwoud. Op zaterdag 27 april om 08.00 uur begint de Waspikse Koningsdag met het luiden van de klokken waarna om 10.00 uur een aanvang wordt gemaakt met het feestelijke programma (zie hieronder). 

Programma vrijdag 26 april

  • 19.00 uur tot 20.30 uur – Lasergamen in de natuurspeeltuin `Het Klauterwoud` voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Opgeven via [email protected] Graag daarbij leeftijd vermelden voor indeling groepjes. Zelf een groep samenstellen kan, maximaal met 5,
    tegelijk opgeven en verzin een leuke naam. Deelname is gratis en op eigen risico.
  • 20.30 uur: Dance the night away in Den Bolder.

Programma zaterdag 27 april (Koningsdag)

  • 08:00 uur – Klokken luiden
  • 10:00 uur – Optocht met versierde fietsen, karren, steppen etc. Vanaf 09.30 uur kunnen deelnemers zich inschrijven en opstellen aan de Roerdomp, kruising Schoolstraat. Daarna richting het feestterrein op Het Dorpsplein. De route is als volgt:  START Ventweg Schoolstraat richting fietspad oversteek naar de ventweg andere zijde dan via de Burg. Gescherstraat – Burg. Couwenbergstraat – Wilhelminastraat – Prins Bernhardstraat vervolg naar Wilhelminastraat – Julianastraat – Irenestraat – Beatrixbrug – Sint Jozefhof richting Kerkstraat voorlangs bij De Stroming – Kerkstraat ( mogelijk via Mozartlaan – Beethovenstraat – Chopinlaan) naar Raadhuisstraat en arriveren we op feestplein.
  • 10.50 uur – Aubade op het Dorpsplein. Alle inwoners van Waspik worden uitgenodigd om samen met de burgemeester Sacha Ausems een toost uit te brengen op de gezondheid van Koning Willem Alexander met aansluitend de prijsuitreiking van de versierde fietsen en een bellenblaasfestijn. Hiervoor zullen bellenblaaspotjes worden uitgedeeld aan de aanwezige kinderen. Ook is er een enveloppentrekspel met leuke prijsjes. Enveloppen zijn te koop voor 1 euro.
  • 11.30 uur – 13.30 uur – Op het Dorpsplein: vrijmarkt met gezellige muziek voor kinderen en volwassenen (geen handelaren) De Waspikse brandweer zal dit jaar aanwezig zijn om meer te laten zien van het brandweer vak en is er is de mogelijkheid om te schminken of om lekkere popcorn te komen eten.
  • 14.00 uur – 17.00 uur – Voor jong en oud een Oranje Fietspuzzeltocht in en rond ons dorp met leuke opdrachten en spelletjes. Inschrijven vanaf 12.00 uur bij de oranje kraam. Inschrijfgeld 3,00 euro voor volwassenen, kinderen zijn gratis. Kinderen wel onder begeleiding van een volwassene.
  • 14.00 uur – Gezellige middag voor senioren uit ons dorp muzikaal omlijst door zangeres Jeanne Verbeek in woonzorgcentrum De Stroming. Toegangskaarten kosten 5 euro. Deze zijn in de ochtend op te halen bij de receptie. VOL=VOL

Kijk voor alle Koningsdag programma’s in de agenda van de WaalwijkApp!

Download nu de WaalwijkApp:
Google Play Store
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waalwijkapp.app
App Store
https://apps.apple.com/app/waalwijkapp/id6458731120

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen