Inge Specht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Nina Vrieswijk

ROOSENDAAL – Z.M. Koning Willem-Alexander heeft mw. Inge Specht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze hoge Koninklijke onderscheiding werd in de voordracht van harte ondersteund door de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Roosendaal.

De bijzondere onderscheiding is toegekend vanwege Inge Specht’s meer dan 26 jaar toegewijde inzet voor het nationaal cultureel erfgoed, met een specifieke focus op de Langstraat en de Nederlandse schoen- en leerindustrie. De voormalig conservator van het Nederlands Leder en Schoenen Museum en Schoenenkwartier, kreeg in de ochtend van 26 april 2024 de onderscheiding thuis opgespeld door de burgemeester van Roosendaal, de heer Van Midden.

Naast de erkenning voor haar jarenlange toewijding als Nederlands enige historisch schoen- en lederexpert, is Specht met deze buitengewone onderscheiding geprezen voor de inhoudelijke bijdrage aan de realisatie van het Schoenenkwartier. Het is te danken aan haar tomeloze inzet, expertise en projectleiding, dat het Schoenenkwartier is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2024 (EMYA). Deze nominatie onderstreept daarmee Spechts tomeloze inzet voor de innovatieve aanpak, educatieve impact en maatschappelijke betrokkenheid van het schoen- en lederinstituut aan het Raadhuisplein in Waalwijk.

Met deze hoge Koninklijke onderscheiding, precies een jaar na haar vrijwillige vertrek, ontvangt Specht uiteindelijk de erkenning voor haar jarenlange artistieke uitmuntendheid in haar rol van conservator; als aanjager van maatschappelijke dialoog en (inter)nationale culturele uitwisseling.

Momenteel zet Inge Specht haar expertise als historisch schoen- en leerexpert en taxateur in met ‘Waardevol d’Ing’, voor grote opdrachtgevers voor o.a. de Hooijer groep en CAST.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen