Beeldhouwer Anja van Unen gastexposant Hedendaagse Kunst Waalwijk (HKW)

Foto: Anja van Unen

WAALWIJK – In mei 2024 is Anja van Unen te gast als exposant bij Hedendaagse Kunst Waalwijk (HKW).

Als beeldhouwer werkt Van Unen met steen, een hard materiaal dat niet gemakkelijk zijn geheimen prijsgeeft. Ze streeft ernaar de kern en het verhaal van elke steen te vinden. Haar sculpturen variëren van speels en luchtig tot ritmisch en abstract in hun beeldtaal. Soms combineert ze verschillende bewerkte steensoorten, waaronder hardsteen, zwart marmer en tufsteen, met soms een vleugje metaal.

De eenvoudige vormen van Anja’s beelden hebben elk hun eigen betekenis en dragen bij aan haar zoektocht en ontdekkingsreis door het leven. Haar motto’s zijn onder andere: kijken waar je nog niet hebt gekeken, je blijven verwonderen, het gewoon niet begrijpen en soms gewoon naïef zijn.

Als beeldhouwer en psycholoog heeft Van Unen haar kennis en vaardigheden samengebracht en met elkaar verbonden. Dit heeft ze metaforisch vormgegeven in haar boek “MENS BEELD: Gedachten van een psycholoog, Werkwijze van een beeldhouwer”. In dit boek beschrijft ze haar beeldhouwproces stap voor stap en vertaalt ze elk onderdeel naar hoe je als psycholoog met anderen kunt werken. Haar doel is om mensen uit te dagen om opnieuw met verwondering naar anderen en naar zichzelf te kijken, te genieten van hun capaciteiten en te blijven groeien en ontwikkelen. Het ultieme prachtige ‘beeld’ dat nog gemaakt mag worden, telkens weer…

Meer informatie is te vinden op www.anjavanunen.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen