Ongeslagen derbystatus voor NEO’25 met bijsmaak

SPRANG-CAPELLE – NEO’25 speelde zaterdag 20 april de laatste derby uit bij sv Capelle, in de wetenschap dat het zich na de wanvertoning van vorige week geen misstap meer kon permitteren. Men moest vol aan de bak voor een goed resultaat, immers kon sv Capelle het 4eklasseschap veiligstellen bij winst.

In de beginfase werd een grote kans net gemist na een uitstekende voorzet. Aan de andere kant moest doelman Akkermans alert zijn bij een doelpoging van dichtbij na een lange bal. Rond de vijfentwintigste minuut werd een zuiver doelpunt van NEO’25 afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waarbij een schot via veel effect en het uitglijden van de keeper rechtstreeks in het doel belandde. Daarna verloor de wedstrijd wat van zijn dynamiek door veel balverlies aan beide zijden, tot NEO een vrije trap kreeg op twintig meter van het doel kort voor rust. De poging werd met de hand gekeerd door een speler van sv Capelle in de muur, wat resulteerde in een toegekende strafschop die door Noah feilloos werd benut voor de 0-1. In blessuretijd ranselde doelman Akkermans nog een vrije trap uit de doelmond en ging het rusten met een voorsprong van 0-1 voor NEO.

In de tweede helft vertoonde NEO’25 een patroon dat we de laatste weken vaker hebben gezien: veel balverlies, weinig kansen creërend, en een tegenstander die conditioneel sterker is en meer inzet toont. Een tiental corners leverde nauwelijks gevaar op, op een afstandsschot na voor NEO’25. Opnieuw werd bevestigd dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet. Uit een voorzet vanaf links stond de uiteindelijke doelpuntenmaker van sv Capelle in buitenspelpositie en na de voortzetting vanaf rechts tikte hij de bal achter het standbeen langs voor de 1-1 over de doellijn. NEO’25 kreeg ook nog de 2-1 tegen, maar deze werd opnieuw afgekeurd wegens buitenspel door scheidsrechter Jansen. In de laatste minuut van blessuretijd kreeg NEO’25 nog een mooie kans op de winst, maar de bal belandde naast het doel.

Deze derby verdiende eigenlijk geen winnaar, waardoor NEO’25 dit seizoen ongeslagen bleef in alle derby’s. Door deze teleurstellende puntendeling kan NEO’25 zich nu volledig richten op de nacompetitie. Na twee teleurstellende resultaten in acht dagen staat NEO’25 momenteel op de derde plaats en is afhankelijk van de concurrentie. De komende twee weken heeft NEO’25 vrij en hervat de competitie op 10 mei met een uitwedstrijd tegen The Gunners in Breda.