Kinderen debatteren over (on)gelijkheid in de raadszaal

WAALWIJK – Afgelopen woensdag hebben 6 jonge talenten hun overtuigingskracht laten zien tijdens het slotdebat van Children for the Future in de raadszaal van het gemeentehuis, georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant. De deelnemers hadden zich voorbereid met 5 masterclasses.

Het doel is om kinderen een stem te geven in een wereld die gerund wordt door volwassenen. Kinderen kunnen immers een fris perspectief brengen en goed out-of-the-box denken. Op 17 april hebben 6 kinderen hun stem hierover laten horen met volle overtuiging.

Tijdens het slotdebat gingen de kinderen debatteren in een lagerhuis opstelling. De stellingen waren: “ook niet-christelijke feestdagen zouden nationale vrije dagen moeten worden” en “verjaardagtraktaties moeten worden afgeschaft”. Elk debat werd geopend en gesloten met een publieksstemming. Onder leiding van debatleider Joris Kokke van ContourdeTwern ontstonden er interessante uitwisselingen. Na elk debat werd gekeken of de meningen vanuit het publiek nog hetzelfde waren.

De kinderen werden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Dilek Odabassi, Francesco van Mierlo (directeur Kunstencentrum Waalwijk en coördinator Jeugdfonds sport & cultuur) en Sabien van Dijk (sociaal werker ContourdeTwern). Ze waren onder de indruk van de presentatie en durf om kritische vragen te stellen. De argumenten waren duidelijk en de kinderen toonden sterke overtuigingskracht. Ze waren zelfs in staat de meningen van sommigen uit het publiek te veranderen.

Children for the Future wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant i.s.m. ContourdeTwern en Gemeente Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen