Jongerencentrum Tavenu ondertekent de ‘Aanpak Midden-Brabant maakt het duidelijk’

Foto: Taalhuis Waalwijk

WAALWIJK –  Het Taalhuis Waalwijk is weer een nieuwe partner rijker. Op vrijdagochtend 19 april ondertekende Erik van Ginneken de ‘Aanpak Midden-Brabant maakt het duidelijk’, waarmee Jongerencentrum Tavenu zich aansluit bij de missie laaggeletterdheid te bestrijden.

Een mooie afsluiting voor de maand van de Basisvaardigheden, waarbij Taalhuis Waalwijk extra aandacht vraagt voor dit probleem. Naast moeite met taal, gaat het ook over de digitale en rekenvaardigheden.

De ondertekening van de aanpak is belangrijk, want er zijn in regio Midden-Brabant nog altijd veel mensen die lezen, schrijven, rekenen en werken met computer (samengevat: de basisvaardigheden) moeilijk vinden: 1 op de 6 mensen vanaf 16 jaar. De organisaties die de aanpak hebben ondertekend, moeten zich de komende vier jaar aan een paar afspraken houden. Een van de afspraken is dat zij in begrijpelijke taal schrijven. Daarnaast staat het herkennen van mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden en doorverwijzen van mensen die hier hulp bij willen naar de Taalhuizen centraal. Inmiddels zijn de volgende partners al aangesloten zoals: Gemeente Waalwijk, Bibliotheek Midden-Brabant, Voedselbank Waalwijk “de Rijglaars”, Contour de Twern en Baanbrekers.

De nieuwe aanpak is bedacht door het Taalnetwerk Midden-Brabant, samen met de elf gemeenten. Het Taalnetwerk helpt de organisaties die een handtekening hebben gezet in het uitvoeren van het plan.

Het Taalnetwerk Midden-Brabant is een samenwerking tussen Bibliotheek Midden-Brabant/Theek5/Bibliotheek Heusden | ROC/KW1C, School voor Educatie & Inburgering | MST | ContourdeTwern en Stichting Lezen & Schrijven die zich sinds 2015 gezamenlijk inzet om laaggeletterdheid aan te pakken in Midden Brabant

Contact: http://www.TaalhuisMB.nl[email protected] – 088-6050604

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen