Kinderen ontdekken de magie van de natuur met de Langstraat Herenboeren!

WAALWIJK – Op een zonnige woensdagmiddag op 17 april kwamen nieuwsgierige peuters en kleuters naar de bibliotheek in Waalwijk voor een verhaaltje over de lente. Maandelijks is er een voorleesmoment in een knusse hoek, omringd door knuffels, waar kinderen gratis kunnen genieten van verhalen en activiteiten. Deze keer stond er iets bijzonders op het programma.

Richmonde en Mathijs, bestuursleden van de Langstraat Herenboeren, verschenen met een terrarium vol opgekweekte zaadjes, een pot met bonen en een bak vol bodemleven. De kinderen leerden al snel dat zaadjes water nodig hebben om te kiemen, maar niet te veel, en ontdekten dat er zelfs pissebedden in de grond rondkruipen. Het hoogtepunt was toen iedereen een regenworm, van één tot een vuist vol, in zijn handen mocht houden.

Als afsluiter mochten alle kinderen zonnebloemenpitten planten, en kregen ze een potje aarde met hun naam erop mee naar huis. De Langstraat Herenboeren is een burgerinitiatief waarbij 200 huishoudens samen een coöperatief, gemengd bedrijf starten. Op dit bedrijf wordt natuurinclusief gewerkt en wordt lekker, gezond en gifvrij voedsel geteeld. De community betrekt de leden bij de bedrijfsvoering door hen te laten meehelpen met oogsten en organiseert educatieve en gezellige activiteiten.

Wil je meer weten? Vraag vrijblijvende informatie aan via de QR-code op onze website, of neem contact met ons op via e-mail of social media.

– Mail: [email protected]
– Facebook: Herenboeren De Langstraat
– Instagram: @herenboerendelangstraat
– Website: www.delangstraat.herenboeren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen